"PO MENI NE TREBA DA SE LJUTIMO, POKUŠALI SMO SVE" Piksi potpuno otvoreno o odluci Pavlovića koja je RASTUŽILA Srbiju!
Foto: Zorana Jevtić, Marco Canoniero / Shutterstock Editorial / Profimedia

otvoreno

"PO MENI NE TREBA DA SE LJUTIMO, POKUŠALI SMO SVE" Piksi potpuno otvoreno o odluci Pavlovića koja je RASTUŽILA Srbiju!

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, obratio se danas javnosti uoči prijateljskih utakmica protiv Rusije i Kipra.

Piksi je govorio o raznim temama, a neizbežno je bilo da se dotakne odluke Aleksandra Pavlovića koji je izabrao da igra za Nemačku.

- Njegovo ime mi je zapisano pre dve godine. Nije neko koga ne znamo, došli smo u situaciju, po meni ne treba da se ljutimo. Pokušali smo sve, od decembra smo bili u kontaktu sa njegovom porodicom, kasnije se uključio njegov agent, a i sam Aleksandar. Bio sam spreman da mu pošaljem poziv sada, ali po dogovoru smo ostavili da se to reši posle Evropskog prvenstva - rekao je Piksi i potom dodao:

- Pretpostavljam da je pritisak bio veliki i da je Nagelsman morao da ga pozove. Kada ne ko kaže 'izgubili smo Pavlovića', mislim da to nije konstatacija tačna. Nikada ga nismo ni imali. Da smo ga imali u mlađim kategorijama, pa da je otišao da igra za Nemačku, mogli bi da kažemo da smo izgubili. Uradili smo sve, ali njegova odluka je takva kakva je, želimo mu sve najbolje.

Aleksandar Pavlović
foto: Eduard Martin / imago sportfotodienst / Profimedia

Ističe Piksi da nije ljut zbog odluke Pavlovića.

- Postoje tri segmenta koja su važna. Prvi je da poseduje pasoš, on ga ima. Drugi segment je da ga selektor pozove, treći je da pokaže želju da igra. I druga stvar je okej, a najvažnije je da li želiš i da li hoćeš. Nije to laka odluka, želimo mu sve najbolje, jednostavno taj pritisak koji su imali kada su videli da se Srbija ne šali i da ga zaista želi, odlučili su tako. Nema ljutnje.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track