POZNAJEM PAVLOVIĆA! ON JE DIVAN DEČAK! ALI, RANO JE DA IGRA ZA NEMAČKU: Još jedan bivši fudbaler Pancera digao glas protiv Srbina!
Foto: Marc Schueler / imago sportfotodienst / Profimedia Slično

politički potez

POZNAJEM PAVLOVIĆA! ON JE DIVAN DEČAK! ALI, RANO JE DA IGRA ZA NEMAČKU: Još jedan bivši fudbaler Pancera digao glas protiv Srbina!

Fudbal -

Aleksandar Pavlović otkazao je selektoru Julijanu Nagelsmanu i neće debitovati za fudbalsku reprezentaciju Nemačke u martu.

Aleksandar Pavlović
foto: Marc Schueler / imago sportfotodienst / Profimedia

Razlog za ovakvu odluku mladog fudbalera Bajerna Aleksandra Pavlovića jeste upala krajnika. Statusom momka koji ima samo 19 godina i svega 13 utakmica u dresu Bajerna u seniorskom fudbalu bavila se sportska javnost u Nemačkoj prethodnih dana.

Mišljenje o tome treba li momka srpskog porekla zvati u reprezentaciju Nemačke prethodnih dana izneli su Lotar Mateus, Mario Bazler i Štefan Efenberg. O celom slučaju oglasio se i Sami Kedira, bivši fudbaler reprezentacije Nemačke, koji je iz mešovitog braka kao i Aleksandar Pavlović. Njemu je otac iz Tunisa, a majka je Nemica.

Sami Kedira
foto: Kirchner-Media/TH / imago sportfotodienst / Profimedia

Sami Kedira rodio se u Štutgartu, igrao za "Švabe", Real iz Madrida i Juventus. Za Pancere je odigrao 77 utakmica, bio prvak sveta 2014. i treći na planeti 2010. godine.

- Poziv Aleksandru Pavloviću je politička odluka! I ja u njoj ne učestvujem. Pokušavam da procenim sport - rekao je za DAZN, a preneo "Frankfurter Rundšau" Sami Kedira koji danas radi kao TV komentator i nastavio:

- Aleksa poznajem lično, gledam ga četiri nedelje. Imao sam jedan ili dva lična razgovora sa njim. On je divan dečak. Dečak koji je veoma radoznao i pred kojim je sjajna karijera.

Aleksandar Pavlović
foto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

Zašto misli da sada nije pravo vreme da Aleksandar Pavlović igra za Nemačku, Kedira je objasnio sledećim rečenicama:

- Za mene lično, nominacija posle deset ili 12 utakmica u Bundesligi je prerano. Pavlović je na pravom putu, apsolutno to zaslužuje. Uvek sam za princip rezultata u dužem vremenskom periodu. Da, Aleks je igrao odlično protiv Lacija, ali mu je malo nedostajalo protiv Leverkuzena. Verujem da Aleks može dugoročno da postane reprezentativac, ali trenutno je malo prerano - zaključio je Sami Kedira.

Kurir sport/Frankfurter Rundschau

05:43

Vlahović, Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track