OFK BEOGRAD I DINAMO IZ MOSKVE POTPISALI SPECIJALNI MEMORANDUM: Posle 15 godina veze navijača, sada se zbratimili i klubovi!
Foto: www.fcdm.ru

bratske veze

OFK BEOGRAD I DINAMO IZ MOSKVE POTPISALI SPECIJALNI MEMORANDUM: Posle 15 godina veze navijača, sada se zbratimili i klubovi!

Fudbal -

OFK Beograd i Dinamo iz Moskve potpisali su specijalni memorandum u glavnom gradu Rusije.

Ispred dva kluba potpise na ugovor stavili su Pavel Pivovarov, generalni direktor Dinama i Kostadin Terzić, potpredsednik OFK Beograda. Svečani događaj upriličen je na Crvenom trgu, uz prisustvo medija i navijača.

Pavel Pivovarov, Kostadin Terzić
foto: www.fcdm.ru

Odranije je poznato da su navijači dva kluba skoro dve decenije u bratskim odnosima, te da s vremena na vreme organizuju posete u Moskvu i Beograd. Ujedinjuju ih iste boje i pravoslavna vera, kako vole da kažu simpatizeri dva kluba.

- Sa OFK Beogradom nismo komunikaciju počeli slučajno. Više od 15 godina naši klubovi su blizanci, a među navijačima je uspostavljeno pravo, čvrsto prijateljstvo - kazao je Pavel Pivovarov, generalni direktor Dinama i nastavio:

- Memorandum će nam omogućiti da učvrstimo i proširimo prijateljske odnose Dinama i OFK Beograda, kao i da pokažemo da je i u sadašnjim vremenima sasvim moguća obostrano korisna saradnja ruskih i evropskih timova. Neću još da otkrivam sve pojedinosti, ali mislim da će se ovog leta videti prve ozbiljne i veoma interesantne stvari za publiku. Takođe bih želeo da napomenem da se naš memorandum ne tiče samo prvih timova, već i akademija, omladinskog fudbala i turnira.

Potpredsednik OFK Beograda Kostadin Terzić izrazio je zahvalnost što su dva kluba postali partneri.

- Drago mi je što sam u Moskvi sa našim prijateljima iz Dinama, u vreme kada su odnosi Srbije i Rusije postali bolji nego ikad - rekao je potpredsednik OFK Beograda Kostadin Terzić i nastavio:

- Velika mi je čast da potpišem memorandum o saradnji. Lepo je što kroz sport i fudbal jačamo istorijsko prijateljstvo i veze među našim bratskim narodima. Navijači OFK Beograda i pristalice Dinama mogu da očekuju razvoj naših odnosa u bliskoj budućnosti, a mi ćemo svakodnevno raditi na njihovom razvoju. Srbi i Rusi, braćo zauvek! Živela Srbija, živela Rusija!

Kurir sport/FC Dinamo

00:15

Gužva pred derbi Zemun -OFK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track