RUSI BI MOGLI DA OBRADUJU CRVENU ZVEZDU NOVIM SPONZORSKIM UGOVOROM: Šta sve klub sa Marakane dobija od dolaska Zenita u Beograd?!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

kurir saznaje

RUSI BI MOGLI DA OBRADUJU CRVENU ZVEZDU NOVIM SPONZORSKIM UGOVOROM: Šta sve klub sa Marakane dobija od dolaska Zenita u Beograd?!

Fudbal -

Utakmica između fudbalera Crvene zvezde i Zenita iz Sankt Peterburga, zakazana za subotu od 19.00 časova na stadionu "Rajko Mitić" trebalo bi da bude pravi spektakl.

Mirko Ivanić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Pored fudbalskog i sportskog, utakmica ima i važan poslovni aspekt za ljude iz Crvene zvezde. Prema saznanjima Kurira, čelnici kluba iz Ljutice Bogdana 1A ugostiće visoku delegaciju Zenita, ali i naftnog giganta Gasproma koji je vlasnik ruskog fudbalskog kluba. Naši izvori sa Marakane navode da će visoki zvaničnici srpskog kluba i Gasproma razgovarati i o produženju, tačnije poboljšanju poslovne saradnje, jer sponzorski ugovor ističe u junu.

Godišnje Crvena zvezda od Gasproma dobija 5.000.000 evra, ali je sasvim izvesno da će budući ugovor biti finansijski izdašniji, jer su crveno-beli u protekle dve godine, otkada su uvedene sankcije Rusiji i zabranjeno takmičenje ruskim klubovima, jedini kao poslovni partner uspeli da reklamiraju naftnog giganta širom Evrope. To Rusi znaju, poštuju i cene.

Zvezdan Terzić, Aleksandar Medvedev
foto: www.crvenazvezdafk.com

FK Crvena zvezda i Gasprom su 2022. produžili sponzorski ugovor na dve godine, a crveno-beli su od te poslovne saradnje inkasirali 10.000.000 evra. Potpis na taj ugovor ispred Crvene zvezde stavio je generalni direktor Zvezdan Terzić.

Gasprom je inače glavni sponzor Crvene zvezde još od 2010. godine, a ugovor je bivao finansijski izdašniji svakim novim potpisivanjem. Partnerstvo između dve strane jačalo je svakim novima produženjem saradnje, a pored finansija od Gasproma, Crvena zvezda i Zenit proširili su partnerstva u razvoju omladinskog fudbala i učešće srpskog kluba u prijateljskim utakmicama sa ruskim ekipama. Ugovor su potpisali Zvezdan Terzić i Aleksandar Medvedev.

Kurir sport/A. R.

00:33

delije napravile šou sa bakljama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track