VILANDER TEK SADA VERUJE U NOVAKA! Šveđanin potpuno OKRENUO ploču: Uvek sam brinuo oko toga što Đoković previše pobeđuje!
Foto: Printskrin

ZANIMLJIVO

VILANDER TEK SADA VERUJE U NOVAKA! Šveđanin potpuno OKRENUO ploču: Uvek sam brinuo oko toga što Đoković previše pobeđuje!

Tenis -

Novak Đoković najbolji teniser sveta nije počeo sezonu na način koji smo svi, a najviše on sam navikli od njega.

Ipak to uopšte ne brine čuvenog teniskog analitičara Matsa Vilandera, čak naprotiv.

"Novaka Đokovića nije briga kada izgubi na manjim turnirima. Voleo bi da trijumfuje na svakom, da pobedi u svakom meču. Ali, verujem da nekad ovih dana ode na putovanje samo da testira sebe. ‘Kako sam trenirao kod kuće?‘ ili gde god da je trenirao", rekao je Vilander i naglasio da je jasno šta je Novakov cilj:

"I onda ode na turnir i igra sa profesionalcima, najboljim teniserima na svetu i shvati da kada prođe rundu, dve ili tri ili koji god da je rezultat... Mislim da shvati: ‘Okej, dovoljno sam blizu. Ne moram da budem bolji u ovom trenutku. Otvoreno prvenstvo u Francuskoj je za dva meseca i tada moram da igram svoj najbolji tenis. Za Rolan Garos i Vimbldon‘ i potom samo gura i nada se kada su Olimpijske igre u pitanju."

Novak Đoković, Mats Vilander
foto: Printscreen

Ranije je brinuo oko toga koliko često Đoković pobeđuje, ali ne i sada kada ne ide tako dobro.

"Nisam zabrinut. Uvek sam brinuo oko toga što Novak previše pobeđuje i mislim da je poslednjih godina razlog što je osvojio toliko Grend slemove u tome što nije pobeđivao toliko na Turu. Jednostavno, svež je", smatra Vilander koji u podlozi u Kaliforniji pronalazi uzrok poraza:

"Podloga mu nije odgovarala. Spor odskok loptice koji je i visok. Mislim da preferira brže terene."

Novak Đoković
foto: Antoine Couvercelle / Panoramic / Profimedia

Odbacuje mogućnost da ga godine sustižu.

"Postoji mnogo dobrih tenisera koji se ne brinu kada je Đoković u pitanju u pogledu fizičke spreme. Jedino kada se igra u pet setova, tada postaju i oni zabrinuti. Novak to zna. Ne bih brinuo za njega i siguran sam da ni on nije zabrinut", zaključio je Vilander razgovor za "Jurosport".

Đoković će morati pred Rolan Garos da se privikne na zemljanu podlogu, pa će tako naredni na turnir na kom će učestvovati biti Masters u Monte Karlu.

Turnir u Kneževini počinje 6. aprila. Nagradni fond je 5,950,575 dolara.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track