CRNE VESTI ZA PARTIZAN I IGORA DULJAJA: Ostaju bez najboljeg igrača do kraja regularnog dela Superlige i početka plej-ofa!
Foto: Starsport©

problem

CRNE VESTI ZA PARTIZAN I IGORA DULJAJA: Ostaju bez najboljeg igrača do kraja regularnog dela Superlige i početka plej-ofa!

Fudbal -

Crne vesti za sve navijače Partizana dolaze iz Humske, a tiču se najboljeg fudbalera crno-belih od početka sezone Mateusa Saldanje.

Mateus Saldanja
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Napadač iz Brazila Mateus Saldanja koji je prvi strelac Superlige sa 16 golova, ima ozbiljnu povredu butnog mišića, zbog koje je propustio poslednje dve utakmice u šampionatu, protiv Napretka i Mladosti. Prema nezvaničnim informacijama njemu predstoji pauza od najmanje mesec dana. To znači da neće igrati do kraja regularnog dela i početka plej-ofa.

Poslednji meč koji je Brazilac odigrao za Partizan bio je 172. večiti derbi protiv Crvene zvezde (2:2) na Marakani, kada je Mateus Saldanja bio strelac za crno-bele. Ovo je ogroman problem za trenera tima iz Humske Igora Duljaja, jer je na protekle dve utakmice bez Brazilca, Partizan umesto šest osvojio samo jedan bod.

Piter Olajinka, Mateus Saldanja
foto: www.crvenazvezdafk.com

Mateus Saldanja moraće da radi po specijalnom programu, jer se radi o obimnoj povredi zadnje lože od tri centimetra na zadnjoj strani butine. Zbog njega je u Beograd stigao specijalni stručnjak iz Brazila. To nije nimalo naivna povreda, jer bi svako naprezanje moglo da je pogorša.

Mateus Saldanja ove sezone odigrao je 28 utakmica za Partizan u svim takmičenjima i dao 17 golova. Do kraja regularnog dela fudbalskog prvenstva Srbije crno-beli imaju težak raspored.

Bez Mateusa Saldanje dočekaće sledećeg vikenda u Beogradu subotički Spartak, potom će 3. aprila gostovati Voždovcu, pa 7. aprila dočekati Novi Pazar u Humskoj, i u poslednjem kolu gostovati Čukaričkom (14. april).

Kurir sport/PBG News

00:14

Delije i Grobari navijaju zajedno: Kosovo - Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track