SKANDAL POTRESA SVET FUDBALA! Tim sa pet transrodnih osoba dominirao na turniru ženskih ekipa, roditelji POVUKLI ćerke sa terena!
Foto: Profimedia

haos

SKANDAL POTRESA SVET FUDBALA! Tim sa pet transrodnih osoba dominirao na turniru ženskih ekipa, roditelji POVUKLI ćerke sa terena!

Fudbal -

Veliki skandal potresa svet fudbala. Na jednom turniru za žene održanom u Australiji, do titule je stigla ekipa sa pet transrodnih osoba!

Fudbalski klub "Flying Bats FC" iz Sidneja, koji promoviše LGBT vrednosti, na turniru se pojavio sa pet transrodnih osoba i počistio je konkurenciju, te stigao do prvog mesta i nagrade od 1.000 dolara. Na putu ka tituli ova ekipa nije poražena nijednom, a u pobedi od 10:0 koja je bila najubedljivija na turniru jedna od transrodnih osoba je positgla čak šest golova.

Ovu vest preneli su brojni svetski mediji, a zabrinuti roditelji su povlačili ćerke sa terena kada su videli protiv koga one igraju.

- Naše devojčice su ovde da igraju zbog zabave i očekuju da igraju u ženskoj konkurenciji. Nisu se prijavile za mešovito takmičenje - rekao je jedan zvaničnik kluba koji se povukao, pa dodao:

- Neki od roditelja su bili toliko zabrinuti da nisu dozvolili svojim ćerkama da igraju. Bilo je to toliko razočaravajuće za njih da vide ogromnu razliku u sposobnostima.

Predsednica Fudbalskog kluba "Flying Bats", Džen Peden, stala je u zaštituu svog tima.

- Kao klub, "Flying Bats FC" snažno se zalaže za inkluziju i ponosimo se sigurnom, poštovanom i fer igrom, promovisanjem podrške zajednice za LGBTQIA+ igrače, zvaničnike i navijače, kao i značajnim fizičkim, društvenim i mentalnim zdravstvenim benefitima koje učešće u sportu donosi, posebno marginalizovanim članovima LGBTQIA+ zajednice. Mi smo klub koji jednako ceni naše cisrodne i transrodne igrače - rekla je Peden i dodala:

- Mi snažno podržavamo smernice Australijske komisije za ljudska prava o uključivanju transrodnih i raznolikih polova u sport.

Kurir sport / Dailymail.co.uk

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track