KLUB NIKOLE JOKIĆA ZABRANIO ULAZ NAJPOZNATIJOJ NAVIJAČICI: Šok odluka Denvera! OVO JE RAZLOG
Foto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

rampa

KLUB NIKOLE JOKIĆA ZABRANIO ULAZ NAJPOZNATIJOJ NAVIJAČICI: Šok odluka Denvera! OVO JE RAZLOG

Košarka -

Čelnici Denver Nagetsa zabranili su vernoj navijačici Viki Rej ulazak u halu kada je ovaj NBA ligaš domaćin!

Rej, koja sada ima 72 godine, poslednje 32 godine kupuje sezonske karte, a ista četiri sedišta drži već 25 godina od kako je otvorena Bol arena u Denveru. Ta četiri mesta koštaju godišnje 20.000 evra.

Zbog svoje vernosti postala je zaštitni znak navijača Nagetsa. Za to vreme je propustila samo sedam utakmica u sezonama kada nije bilo kovida.

Problem je nastao jer Rej ima najpoželjnije mesto u Bol areni, u prvom redu tačno pored tunela kojim prolaze igrači. Ona se na svakoj utakmici pozdravljala sa igračima, grlila ih, kao i sudije, čak i donosila svoje slatkiše i davala im.

Međutim, sve se promenilo početkom ove sezone. Prvo joj je saopšteno od strane kluba da joj neće biti dozvoljeno da uđe mnogo ranije pre utakmice, niti će joj biti dozvoljeno da ostane dugo posle utakmice kako bi pozdravila igrače.

Nikola Jokić
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Početkom februara joj je stigla optužba od strane obezbeđenja da je na jednoj utakmici napala sudiju. Takođe i da je pokušala da udari jednog igrača. Sredinom istog meseca je pozvana i obaveštena da joj je zabranjen ulaz u halu.

Vlasnik Denvera Sten Kronke odbio je da njegova sportska televizija napravi emisiju o ovom problemu i da se čuje i glas Viki Rej, ali se zatim oglasio Džim Mulvihil, direktor marketinga i komunikacija, koji je objasnio da je navijačici zabranjen ulaz jer je "kršila NBA kodeks ponašanja".

Rej je preko advokata tražila da se dostave snimci sa utakmica, odnosno navodni dokazi da je kršila kodeks ponašanja. Međutim, nije ih dobila.

Njen advokat, kao i navijači na društvenim mrežama, smatraju da se iza ove priče krije pokvareni plan Denvera da njena četiri mesta prodaju po daleko većoj ceni.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track