PREMIJER LIGA: Totenhem savladao Luton, Čelsi i Barnli podelili bodove
Foto: Simon Dael/Tottenham Hotspur FC/ / Shutterstock Editorial / Profimedia

PREMIJER LIGA

PREMIJER LIGA: Totenhem savladao Luton, Čelsi i Barnli podelili bodove

Fudbal -

Fudbaleri Totenhema pobedili su na svom terenu u Londonu Luton 2:1, u utakmici 30. kola Premijer lige.

Luton je poveo golom koji je Tahit Čong postigao u trećem minutu, a domaći su izjednačili autogolom Ise Kaborea u 51. Pobedu Totenhemu doneo je Son Hjun Min u 86. minutu.

Posle 17. pobede Totenhem se popeo na četvrto mesto na tabeli sa 56 bodova. Luton je nastavio niz bez pobede i nalazi se u zoni ispadanja, na 18. mestu sa 22 boda.

Fudbaleri Čelsija odigrali su na svom terenu nerešeno 2:2 protiv Barnlija.

Čelsi je poveo golom Kola Palmera u 44. minutu iz jedanaesterca, kada je izveo čuvenu panenku, a izjednačio je Džoš Kalen u 47. Prednost Čelsiju doneo je Palmer, svojim drugim golom na utakmici u 78. minutu, a konačan rezultat postavio je Dara O'Šej pogotkom u 81. minutu.

Fudbaler Čelsija Aksel Disasi postigao je gol u 20. minutu, ali je posle upotrebe VAR tehnologije pogodak poništen zbog ofsajda.

Barnli je od 40. minuta igrao sa desetoricom igrača, pošto je Lorenc Asinjon dobio drugi žuti karton, kada je napravio penal. Tri minuta kasnije zbog prigovora isključen je trener te ekipe Vensan Kompani.

Čelsi je sedmi put u prvenstvu odigrao nerešeno i zauzima 11. mesto na tabeli sa 40 bodova. Barnli je pretposlednji sa 18 bodova.

Fudbaleri Notingem Foresta odigrali su na domaćem terenu nerešeno 1:1 protiv Kristal Palasa.

Kristal Palas poveo je u 11. minutu golom Žana-Filipa Matete, a bod domaćima obezbedio je Kris Vud pogotkom u 61. minutu.

Posle drugog uzastopnog remija, osmog u ligi ove sezone, Notingem Forest je iznad zone ispadanja, na 17. mestu sa 22 boda. Kristal Palas je takođe drugu uzastopnu utakmicu odigrao nerešeno, što je bio njegov deveti remi i zauzima 14. mesto na tabeli sa 30 bodova.

U ostalim utakmicama Bornmut je na svom terenu pobedio Everton 2:1, a Fulam je nadoknadio dva gola zaostatka i osvojio bod na gostujućem terenu protiv Šefild junajteda, 3:3.

Kasnije igraju Aston Vila - Vulverhempton i Brentford - Mančester junajted.

Ranije danas Njukasl je na svom terenu pobedio Vest Hem 4:3.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track