INDIJA, KINA, MALTA, KOPAČKE O KLIN... Gde su igrači koji su Partizanu doneli poslednju titulu? Samo jedan je i dalje u Humskoj!
Foto: Starsport

dugo je prošlo

INDIJA, KINA, MALTA, KOPAČKE O KLIN... Gde su igrači koji su Partizanu doneli poslednju titulu? Samo jedan je i dalje u Humskoj!

Fudbal -

Fudbaleri Partizana vode grčevitu bitku za pehar u Superligi Srbije ove sezone sa Crvenom zvezdom. Klub iz Ljutice Bogdana u ovom trenutku ima četiri boda prednosti u odnosu na crno-bele i ide ka novom, sedmom uzastopnom, naslovu prvaka.

Delovalo je da klub iz Humske može da prekine post kada je u pitanju titula naročito nakon pobede u prvom ovosezonskom derbiju (2:1), pa i remija u drugom na "Rajku Mitiću" (2:2), ali su poraz od Napretka i remi u Lučanima udaljili izabranike Igora Duljaja od prvog mesta.

FK Partizan, Partizan
foto: Starsport

Zbog toga mnogi navijači "parnog valjka" se sa setom u glasu prisećaju sezone 2016/17 kada je pehar poslednji put završio u vitrinama na stadionu Partizana. I ne samo to, osvojen je i Kup čime je kompletirana "dupla kruna".

Ni ta sezona nije počela kako se očekivalo, ispadanje od poljskog Zaglebja i samo bod u prva dva kola bili su signal da je vreme za promenu trenera. Ivan Tomić je napustio Humsku, a kormilo kluba je preuzeo Marko Nikolić, što je po mnogima bio prelomni trenutak. Od tada Nikolićeva ekipa je nanizala 37 mečeva bez poraza što je bilo dovoljno za pehar. Zbog toga Kurir je odlučio da istraži gde se sada nalaze i šta rade igrači iz te poslednje šampionske generacije Partizana.

FK Partizan, Partizan
foto: Starsport

Iz tadašnje ekipe jedini koji još uvek igra u crno-belom dresu jeste rezervni golman Nemanja Stevanović. Leonardo i Uroš Đurđević su bile "prve napadačke violine", postigli su po 24 gola i tako podelili titulu najboljeg strelca. Đurđević je sada član španskog Sportinga iz Hihona, dok Brazilac više nije u onoj prepoznatljivoj formi i igra za malteški Balzan.

Desni bek Miroslav Vulićević trenutno radi kao pomoćnik u omladinskoj selekciji kluba, a njegov kolega sa leve strane Nemanje Miletić se vratio u Javor odakle je i došao u Humsku. Tandem zadnjih veznih Marko Jevtović - Everton Luiz je bio "motor" tima. Jevtović je igrač turskog Gazijantepa, dok Everton igra u Belgiji za Beveren. Kapiten Saša Ilić je završio karijeru, bio je trener u Čukaričkom, a sada je u grčkom Atromitosu.

FK Partizan, Partizan
foto: Starsport

Poslednju liniju odbrane činili su golman Filip Kljajić, sada čuvar mreže Torpeda iz Gruzije, ali i Nikola Milenković tada "zlatna koka" Partizana koji je već sedmu godinu igrač Fjorentine. Partner u odbrani bio mu je Bojan Ostojić koji "peče" trenerski zanat u Smederevu kao pomoćnik.

Pored Milenkovića u timu je bilo i nekoliko momaka koji su izuzetno obećavali, a najveći uspeh je svakako postigao tada maloletni Dušan Vlahović, koji je preko Firence stigao do Juventusa i postao jedan od najboljih špiceva današnjice.

FK Partizan, Partizan
foto: Starsport

Tu je bio i godinu dana stariji Đorđe Jovanović, aktuelni član Bazela. Trener Marko Nikolić je sada šeg stručnog štaba Al Ahlija iz Ujedninjenih Arapskih Emirata, a pre toga je sa uspehom vodio Lokomotivu iz Moskve sa kojom je igrao Ligu šampiona.

1 / 3 Foto: Starsport

Partizanovi igrači iz sezone 2016/17

Marko Jovičić - kraj karijere

Filip Kljajić - Torpedo Gruzija

Nemanja Stevanović - Partizan

Bojan Ostojić - pomoćni trener Smedereva

Nikola Milenković - Fjorentina

Lazar Ćirković - Čenajin Indija

Strahinja Bošnjak - Borac Banjaluka

Mohamed El Monir - Al Ahli Libija

Nemanja Miletić - Javor

Miroslav Vulićević - pomoćni trener omladinaca Partizana

Marko Jevtović - Gazijantep Turska

Everton Luiz - Beveren Belgija

Nebojša Kosović - Haka Kina

Marko Janković - Karabag

Milan Radin - TSC

Saša Marjanović - Napredak

Petar Đuričković - OFK Petrovac

Saša Ilić - trener Atromitosa

Nemanja Mihajlović - Žalgiris

Alen Stevanović - Jamšedpir Indija

Leonardo - Balzan Malta

Leandre Tavamba - Al Ohdud

Uroš Đurđević - Sporting Hihon

Dušan Vlahović - Juventus

Đorđe Jovanović - Bazel

Sava Petrov - Vizela

Vladimir Đilas - Srem,Sremski Mihaljevci

Trener: Marko Nikolić - Al Ahli Šabab UAE

Kurir sport

BONUS VIDEO:

02:42

POBEDA SAUDIJSKE ARABIJE OČEKIVANA? Trener: Ulažu mnogo u fudbal, imaju ratnički mentalitet, a uslovi za trenine su im SVEMIRSKI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track