NIKADA NISAM OSETIO TOLIKO LJUBAVI KAO U SRBIJI: Rus je dobio otkaz, ali je ostao da živi u našoj zemlji! Ovde se oseća sigurno!
Foto: Printskrin/Instagram

snašao se

NIKADA NISAM OSETIO TOLIKO LJUBAVI KAO U SRBIJI: Rus je dobio otkaz, ali je ostao da živi u našoj zemlji! Ovde se oseća sigurno!

Fudbal -

Aleksandar Keržakov, nekadašnji fudbaler iz Rusije, danas trener, radio je do prošle jeseni u Spartaku iz Subotice.

Aleksandar Keržakov
foto: Printskrin/Instagram

Posle krize rezultata, Aleksandar Keržakov sporazumno je raskinuo ugovor sa Spartakom, a nasledio ga je Nenad Lalatović. Međutim, ruski trener nije se vratio u rodnu zemlju, niti na Kipar, gde je ranije živeo. Ostao je u Srbiji sa porodicom.

- Da. Ništa nismo menjali, jer je naš sin išao ovde u školu, u četvrti razred. Odlučili smo da ga ostanemo, pa kad završi školu, videćemo - rekao je Aleksandar Keržakov za Sport-ekspres i otkrio šta misli o Srbima:

- U zemljama u kojima sam ranije živeo i igrao, nikada nisam osećao bilo kakvu pristrasnost prema sebi i svojoj porodici. Ali u Srbiji je odnos prema Rusiji malo drugačiji, nego u drugim državama. To je vidljivo ne samo u komunikaciji sa ljudima. Na primer, ogroman broj bilborda podseća da su Rusija i Srbija kao jedno. Možda se to može reći i za odnose između naših zemalja.

Opisao je Keržakov Rusima i kako je živeti u Srbiji.

- Ovde je lakše razumeti jezik. Ali uglavnom sam bio fokusiran na posao. Ne osećam bilo kakve probleme u svakodnevnom životu. Jedna od prednosti koju mogu da istaknem je blizina. Ovde se možete lako kretati po zemlji automobilom i gledati fudbal u različitim gradovima.

Ocenio je Keržakov i utakmicu Srbije i Rusije, odigrane 21. marta u Moskvi.

- Drago mi je da je reprezentacija Rusije konačno uspela da odigra meč sa selekcijom visokog statusa koja će se takmičiti na EURO 2024. Naši momci su prikazali dobru i kvalitetnu igru. Jedino negativno je što mi se čini da je reprezentacija Srbije igrala sa slabijim timom. Penal i isključenje su uticali na krajnji rezultat. Teško je bilo šta očekivati od Srba jer su od 20. minuta igrali sa igračem manje. Start Gajića jeste bio za penal, po svim pravilima. To je jasno. Ali, mogao je da prođe i sa žutim kartonom.

Svoj posao u subotičkom Spartaku, Keržakov je opisao ka "uspelu misiju". Obrazložio je svoje tvrdnje činjenicom da je klub dovodio igrače za koje nije morao da plaća obeštećenje. Kaže, da je klub ostavio na dva boda minusa od plasmana u plej-of, kada je napustio Suboticu.

- Ogromna je razlika između ruskog i srpskog prvenstva. Sviđa mi se što nije velika udaljenost, pa nismo morali da letimo na gostovanja. U Srbiji se u goste ide autobusom. I onda je lakše za oporavak. Ali infrastruktura, profesionalizam i sam pristup radu u Rusiji su mnogo, višestruko veći, kao i kvalitet fudbalera. Po tome, ruski šampionat je u odnosu na srpski, mnogo jači - zaključio je Aleksandar Keržakov.

Kurir sport/Sport-ekspres

02:54

Dušan Tadić posle poraza od Mađarske

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track