OTKRIVAMO! Ovakvo je STANJE POVREDE Aleksandra Mitrovića: Vesti iz Saudijske Arabije NISU OBEĆAVAJUĆE, ali NADA POSTOJI!
Foto: Screenshot

srbija na nogama

OTKRIVAMO! Ovakvo je STANJE POVREDE Aleksandra Mitrovića: Vesti iz Saudijske Arabije NISU OBEĆAVAJUĆE, ali NADA POSTOJI!

Fudbal -

Prve informacije iz Saudijske Arabije vezane za Aleksandra Mitrovića i stanje njegove povrede nisu dobre, niti obećavajuće, saznaje Kurir.

Aleksandar Mitrović
foto: Screenshot

Napadač Al Hilala prošao je prve detaljne preglede. Čelnici kluba zdravstveno stanje srpskog fudbalskog reprezentativca postavili su za glavnu temu u klubu. Sve je podređeno Aleksandru Mitroviću i stanju njegove povrede.

Da podsetimo, korpulentni centarfor povredio je mišić zadnje lože na utakmici protiv Al Šababa. Prve informacije bile su da će Aleksandar Mitrović morati na operaciju koja bi ga od terena odvojila tri do četiri meseca. To znači da bi sigurno propustio Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Stevan Dika Stojanović, Stevan Stojanović
foto: Dado Đilas

Sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije Stevan Stojanović otkrio je za Kurir da Aleksandra Mitrovića tek očekuju detaljni lekarski pregledi, posle kojih će biti ustanovljen stepen povrede. Nove informacije stigle su u popodnevnim časovima u Beograd direktno iz Rijada.

- Aleksandar Mitrović je pod budnim okom stručnjaka u Saudijskoj Arabiji. Lekar naše reprezentacije je na stalnoj vezi sa kolegama iz Al Hilala. Prema poslednjim informacijama koje smo dobili, urađen je ultrazvuk i potvrđeno je oštećenje mišića. Procena lekara je da će Aleksandar Mitrović morati da pauzira između tri do šest nedelja - rekao je Stevan Stojanović i dodao:

- Ipak, treba se suzdržati od bilo kakvih zaključaka. Večeras će Aleksandru Mitroviću biti urađena i magnetna rezonanca. Tu će lekari moći da stepen oštećenja mišića zadnje lože. Samim tim, biće jasno šta ga očekuje, odnosno kakav će oporavak uslediti.

Aleksandar Mitrović
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

U Fudbalskom savezu Srbije nadaju se da će Aleksandar Mitrović proći bez operacije. Hirurški zahvat značio bi i kraj nadanja za napadača da će igrati za reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu.

Dobro je poznato koliko Aleksandar Mitrović znači za igru Orlova. Radi se o najboljem strelcu nacionalnog tima u istoriji, pošto je Aleksandar Mitrović na 85 odigranih utakmica za Srbiju dao 57 golova.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez pisane dozvole autora ili uredništva, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir sport

04:08

Aleksandar Mitrović posle Bugarske

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track