KAKO DO ULAZNICA ZA UTAKMICE SRBIJE NA EURU? Uobičajeni način kupovine karata odlazi u ZABORAV, UEFA uvela ISTORIJSKU promenu!
Foto: Starsport

najvažnije pitanje

KAKO DO ULAZNICA ZA UTAKMICE SRBIJE NA EURU? Uobičajeni način kupovine karata odlazi u ZABORAV, UEFA uvela ISTORIJSKU promenu!

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije je posle 24 godine obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo koje će se od 14. juna do 14. jula održati u Nemačkoj. "Orlovi" se već polako pripremaju za najveću evropsku smotru, kako bi što bolje dočekali početak takmičenja i popravili utisak u odnosu na Svetsko prvenstvo u Kataru. Uporedo sa reprezentativcima pripremaju se i navijači koji će sigurno biti brojni u Nemačkoj. Pitanje koje sve zanima jeste - Kako doći do ulaznica za EURO?

Odgovor nije jednostavan, jer papirne ulaznice odlaze u istoriju, a potrebno je proći nekoliko provera kako biste se našli na jednom od stadiona gde će igrati izabranici Dragana Stojkovića.

Reprezentacija Srbije
foto: Beta Sasa Djordjevic

Ono što treba istaći jeste da je rok za prodaju ulaznica odavno prošao. Karte su se prodavale isključivo preko sajta UEFA, a FSS nije imao ništa sa prodajom ovog vrednog parčeta papira. Distribucija ulaznica je isključivo u elektronskom formatu i vrši se preko aplikacije UEFA Tickets koju svaki nosilac ulaznice mora da instalira na svom telefonu.

Registracija i apliciranje je trajalo od 4. do 12. decembra 2023. godine i to je rok koji je odavno istekao. UEFA je u januaru poslala mejlove sa detaljima plaćanja, a nakon obavljenog plaćanja dobija se potvrda o transakciji.

Reprezentacija Srbije, Mundijal 2022
foto: Dado Đilas

Ulaznice će na aplikaciju UEFA Tickets biti poslate u maju ili junu, a najvažnija stvar je da će najvažaniji QR kod, odnosno verifikacija biti dostupna tek tri časa pred uitakmicu. Da, dobro ste čuli, navijači će karte kod sebe imati tek tri sata pre meča. Korisnici aplikacije preko jednog naloga su mogli da kupe maksimalno četiri ulaznice.

Srbija se nalazi u grupi sa Engleskom, Danskom i Slovenijom. Prvi će takmičenje otvoriti protiv "Gordog albiona" 16. juna u Gelzenkirhenu, drugi meč će igrati 20. juna sa skandinavskom selekcijom u Minhenu, a pet dana kasnije će odigrati treći duel sa bivšom jugoslovenskom republikom u glavnom gradu Bavarske.

Dragan Stojković Piksi, Dragan Stojković
foto: Starsport

Ono što je novina u odnosu na prethodna takmičenja jeste da je UEFA otvorila zvaničnu aplikaciju za preprodaju ulaznica. Vlasnici ulaznica moći će da ponude svoje karte po nominalnoj ceni kao vid sigurne prodaje. Podsećaju da ne koriste nijednu drugu platformu sem zvanične kako bi izbegli kupovinu nevažećeih i falsifikovanih karata.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

01:17

Okupljeni igraju fudbal ispred ministarstva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track