DOBIĆE 8.000.000 EVRA SAMO DA TITULU PRVAKA ITALIJE VRATI U NAPULJ: Prvi čovek Napolija se otvorio i dao bezobraznu ponudu!
Foto: Vincenzo Izzo / Shutterstock Editorial / Profimedia

jako

DOBIĆE 8.000.000 EVRA SAMO DA TITULU PRVAKA ITALIJE VRATI U NAPULJ: Prvi čovek Napolija se otvorio i dao bezobraznu ponudu!

Fudbal -

Napoli je prošle godine osvojio titulu u Italiju, a ove sezone su daleko od mesta koje vodi u Ligu šampiona, čak i pozicije za Evropu u Seriji A.

Aurelio de Laurentis
foto: EPA/CLAUDIO ONORATI

Loše igre Napolija tokom cele sezone dodatno su iznervirale prvog čoveka kluba Aurelija de Laurentisa. Trener Lučijano Spaleti napustio je klub posle osvajanja titule i preuzeo reprezentaciju Italije. Njegovom nasledniku Rudiju Garsiji nije krenulo kako treba i smenjen je posle četiri meseca. U februaru je otkaz dobio Valter Macari, a ekipu će do kraja sezone predvoditi Frančesko Kalcona.

Aurelio de Laurentis svestan je da mu je za sledeću sezonu potrebno veliko ime na mestu trenera. Zato je čovek koji je veoma uspešan u filmskoj industriji namerio da na klupi Napolija vidi Antonija Kontea.

Antonio Konte
foto: EPA/ROBERTO BREGANI

Prema pisanju brojnih italijanskih medija, De Laurentis neće štedeti novac. Spreman je da Konteu ponudi platu od 8.000.000 evra po sezoni. To je duplo manje od primanja koja ima iz Totenhema. Zauzvrat želi povratak titule naredne sezone u Napulj. Dalje, novi trener bi imao slobodu da sam bira pojačanja, postavi sportskog direktora, te sa njim zajedno stavi na transfer listu fudbalere koji im nisu po volji.

Poslednji posao Antonio Konte imao je u Totenhemu, koji je napustio u martu prošle godine. Klub iz Londona mu još daje veliku platu, tamo je godišnje primao 17.540.000 evra, a tako će biti sve dok ne nađe novi angažman. Pre Totenhema, Konte je bio trener Juventusa, Intera, Čelsija, Sijene, Atalante... Bio je i selektor Italije u periodu od 2014. do 2016. godine.

Što se tiče uspeha, Antonio Konte osvojio je tri titule u Italiji sa Juventusom i jednu sa Interom, bio je šampion Premijer lige sa Čelsijem i osvajač FA kupa.

Kurir sport

00:14

Delije i Grobari navijaju zajedno: Kosovo - Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track