KAKO JE OVAJ BISER MOGAO DA PROMAKNE ZVEZDI I PARTIZANU: Momak iz Srpske daje gol na 146 minuta! Želi ga gigant iz Austrije!
Foto: Printskrin/Jutjub

talenat

KAKO JE OVAJ BISER MOGAO DA PROMAKNE ZVEZDI I PARTIZANU: Momak iz Srpske daje gol na 146 minuta! Želi ga gigant iz Austrije!

Fudbal -

Senzacionalna vest dolazi iz Republike Srpske, a tiče se jednog od najtalentovanijih mladih fudbalera Borca iz Banjaluke.

David Vuković
foto: Printskrin/Jutjub

David Vuković, momak koji ima 20 godina i koji igra na poziciji levog krila, mogao bi ovog leta da se preseli u redove austrijskog Red bul Salcburga. Prvak Austrije i klub koji redovno igra Ligu šampiona skautirao je mladog fudbalera Borca iz Banjaluke i pomno ga prati iz meča u meč.

David Vuković procenjen je prema specijalizovanom portalu Transfermarkt na 100.000 evra, a Salcburg je navodno spreman da Borcu za njega plati osam puta veću sumu. Mladi fudbaler eksplodirao je ove sezone u dresu kluba iz Banjaluke, na sedam utakmica dao je četiri gola i jedan je od najzaslužnijih što je Borac prvi favorit za titulu u BiH. Gol postiže na svakih 146 minuta.

David Vuković prvi deo sezone proveo je na pozajmici u ekipi Laktaša, igrajući Prvu ligu Republike Srpske. U februaru se vratio u Banjaluku i potpisao trogodišnji ugovor sa Borcem, do 2025. Posle priprema zadobio je poverenje trenera Vinka Marinovića i nezamenjiv je na krilnim pozicijama.

Prosto je neverovatno, kako je jedan ovakav biser mogao da promakne skauting timovima Crvene zvezde i Partizana. Moguće je da u "večitim rivalima" smatraju da imaju bolja rešenja u sopstvenim mlađim kategorijama, ali je isto tako jasno, da mladić iz Republike Srpske ima kvalitet, jer o tome govori njegova statistika i interesovanje kluba kao što je Red bul Salcburg.

Da podsetimo, skauting tim Salcburga veliku pažnju poklanja prostorima bivše Jugoslavije. U prvom timu imaju čak šestoricu igrača, baš iz našeg regiona. Strahinja Pavlović, Petar Ratkov i Aleksa Terzić su iz Srbije, Amar Dedić iz BiH, a Roko Šimić i Luka Sučić iz Hrvatske. I u mladom timu imaju nekoliko igrača sa ovih prostora Olivera Lukića i Roka Živkovića koji su u mlađim kategorijama Hrvatske, te golmana Salka Hamzića i Marija Pejazića koji igraju za Austriju, selekciju U17.

Kurir sport

00:15

Delije i Grobari navijaju zajedno: Kosovo - Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track