BARAK BAHAR ZAVADIO DVA KLUBA U IZRAELU: U Crvenoj zvezdi zadovoljno trljaju ruke! Čemu se to nadaju na Marakani?
Foto: www.crvenazvezdafk.com

rivalitet

BARAK BAHAR ZAVADIO DVA KLUBA U IZRAELU: U Crvenoj zvezdi zadovoljno trljaju ruke! Čemu se to nadaju na Marakani?

Fudbal -

Barak Bahar, bivši trener Crvene zvezde, napravio je pravu pometnju u Izraelu, jer su dva kluba povela pravi rat oko njega.

Barak Bahar
foto: www.crvenazvezdafk.com

Prvo je Makabi iz Tel Aviva stupio u kontakt sa Barakom Baharom želeći da ga privoli na potpis za sledeću sezonu. Međutim, izgleda su "žuto-plavi" ponudili manje novca od očekivanog, tačnije, želeli su da sa Crvenom zvezdom podele Baharova primanja.

To su jedva dočekali u Makabiju iz Haife, klubu u kojem se Barak Bahar afirmisao i sa kojim je igrao Ligu šampiona. Prema pisanju portala "One" iz Izraela čelnici tog kluba zakazali su sastanak sa bivšim trenerom, kako bi mu predstavili projekat i ponudili ugovor u naredne tri godine. Makabi iz Haife je drugi u prvenstvu, upravo iza velikog rivala i imenjaka iz Tel Aviva, za kojim ima zaostatak od deset bodova.

Barak Bahar
foto: Starsport

Barak Bahar je prošle sezone prešao upravo iz Makabija Haife u Crvenu zvezdu. Dobro je Izraelac krenuo u Srbiji, ostvario nekoliko ubedljivih pobeda na pripremama u Rusiji i protiv Fjorentine u Beogradu. Međutim, početkom sezone ekipa je ušla u krizu i igrala promenljivo u Superligi i Ligi šampiona. U elitnom takmičenju Crvena zvezda nije uspela da u konkurenciji Mančester sitija, Lajpciga i Jang Bojsa izbori treće mesto i obezbedi Ligu Evrope.

Barak Bahar je dobio kredit i pored neuspeha u Evropi, ali mu je glave došao poraz u večitom 171. derbiju u Humskoj, kada je Partizan savladao Crvenu zvezdu. Došlo je raskida saradnje, a ugovor je treneru iz Izraela garantovao primanja od strane crveno-belih, sve dok ne nađe novi klub.

Barak Bahar
foto: Starsport©

Ukoliko Barak Bahar uskoro potpiše ugovor sa nekim od klubova iz Izreala, Crvena zvezda bi pravno mogla da ga skine sa platnog spiska, naravno od datuma koji stoji u u ugovoru. Očigledno je da na Marakani navijaju da Bahar što pre pronađe novi klub.

Kurir sport/One

00:10

Delije, bakljada, Crvena zvezda, Zenit

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track