LEPOTICA SPOJILA CRVENU ZVEZDU I PARTIZAN U POLUFINALU KUPA SRBIJE: Igra za Srbiju, daje golove kao od šale, a želi je Bajern!
Foto: Instagram

zna fudbal

LEPOTICA SPOJILA CRVENU ZVEZDU I PARTIZAN U POLUFINALU KUPA SRBIJE: Igra za Srbiju, daje golove kao od šale, a želi je Bajern!

Fudbal -

Žreb za polufinale Kupa Srbije održan juče u prostorijama FS Srbije privukao je veliku pažnju domaće javnosti.

Nina Matejić
foto: FSS

"Večiti rivali", fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigraće svoju utakmicu 24. aprila na stadionu "Rajko Mitić", a istog dana snage će u Kragujevcu na sportskom objektu "Čika Dača" odmeriti igrači Radničkog 1923 i Vojvodine.

Nina Matejić
foto: FSS

Lepotica koja je spojila "večite rivale", a potom Kragujevčane i Novosađane je Nina Matejić. Devojka koja je reprezentativka Srbije u omladinskoj i seniorskoj konkurenciji i fudbalerka Crvene zvezde. Ove godine igraće na EP do 19 godina za Srbiju.

Nina Matejić član je FK Crvena zvezda. Igra na poziciji napadača i jedna je od najtalentovanijih srpskih fudbalerki.

Rođena je 8. februara 2005. godine u Velikoj Plani, a fudbal je zavolela u lokalnim školicama igrajući sa dečacima. Bilo je to od njene šeste, pa sve do 14. godine.

Kao izrazito talentovanu devojčicu od 15 leta primetili su je skauti Bajerna, međutim Nina nije mogla da potpiše za klub iz Minhena jer tada nije imala 18 godina. Boravila je nekoliko dana u Bavarskoj, ostavila sjajan utisak, ali birokratija i strogi propisi su učinili svoje.

Zaigrala je Matejićeva potom za ŽFK Požarevac. Dobila je priznanje za najbolju fudbalerku polusezone, pošto je dala 11 od 16 golova svog kluba. Bila je treća na listi najboljih strelaca Superlige Srbije za žene.

Već u sezoni 2021/2022 potpisala je za Slogu iz Zemuna. Biriljirala je u toj takmičarskoj godini, na 20 utakmica dala je čak 11 golova.

Sjajne partije Nine Matejić nisu prošle nezapaženo, pa je već sledeće sezone potpisala za Crvenu zvezdu, kada je imala samo 17 godina. U prvoj sezoni na četiri utakmice postigla je sedam golova i pokazala koliko je rasan strelac.

Ove sezone Nina Matejić bi sa svojom Crvenom zvezdom mogla da osvoji prvu titulu u Superligi Srbije i tako prekine višedecenijsku dominaciju subotičkog Spartaka. Crveno-bele nemaju nijedan poraz u ligi i imaju sedam bodova više od Subotičanki.

Nina Matejić prvi put pozvana je u seniorsku žensku fudbalsku reprezentaciju Srbije za Kup Turske 2021. godine. Prvi gol u dresu srpskog nacionalnog tima dala je u kvalifikacionoj utakmici za Svetsko prvenstvo 2023. protiv Nemačke u Kemnicu 21. septembra 2021, kada je Srbija poražena rezultatom 1:5.

Kako je sama jednom prilikom priznala, ima dvoje uzora u fudbalu. U muškoj konkurenciji to je Kristijano Ronaldo, jedan od najboljih fudbalera sveta svih vremena. A, u ženskoj Jovana Damnjanović, reprezentativka Srbije i fudbalerka Bajerna.

U januaru 2023. godine Nina Matejić dobila je dosad najveće priznanje u svojoj karijeri. Našla se među deset najvećih talenata na svetu, u izboru UEFA. Tačnije našla se na sedmoj poziciji.

Inače, fudbalski gen Nina je nasledila od oce Zorana Matejića-Karla, svojvremeno pouzdanog igrača Mladost Goše iz Smederevske Palanke.

Kurir sport

00:14

Delije i Grobari navijaju zajedno: Kosovo - Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track