SUDIJE ĆE MORATI DA PROĐU DETEKTOR LAŽI PRED SVAKU UTAKMICU! Revolucionarna promena u fudbalu - legenadrni as otkrio sve DETALJE!
Foto: Anke Waelischmiller/Sven Simon / imago sportfotodienst / Profimedia

LUDO

SUDIJE ĆE MORATI DA PROĐU DETEKTOR LAŽI PRED SVAKU UTAKMICU! Revolucionarna promena u fudbalu - legenadrni as otkrio sve DETALJE!

Fudbal -

Legendarni ukrajinski fudbaler Andrej Ševčenko uvodi neverovatno pravilo u tamošnji fudbal. Sudije će morati da prođu detektor laži pred utakmice! Arbitri će biti izabrani nasumično i cilj ovog projekta u ukrajinskom fudbalu jeste da se smanji nameštanje utakmica.

Ovu informaciju donosi italijanski list "Korijere dela Sera", uz objašnjenje da Ševčenkova ideja ima za cilj da "smanji korupciju u fudbalu i spreči nameštanje mečeva". Tako će arbitri morati da prođu testiranje uoči utakmica. Nešto slično kao nasumični doping testovi za fudbalere koji se sprovode posle mečeva.

"Vidimo poligraf kao šansu da dobijemo više informacija i da razumemo koje sudije mogu da se bave ovim poslom i koje ne mogu. Krećemo od nule", rekao je Ševčenko, nekadašnji napadač Milana, Čelsija i Dinamo Kijeva.

Očekivano, usledile su razne reakcije sa svih strana, pojedinci smatraju da je donošenje ovakve odluke preterivanje, posebno sada kada postoji VAR. Isto tako ima i onih koji veruju da bi ovo moglo da doprinese "čišćenju" u svetu fudbala. Čeka se i zvanično uvođenje ovog pravila posle čega će verovatno biti još više reakcija.

Kurir sport / Mondo

Bonus video:

00:15

NAPRAVLJENA NAJVEĆA SVETSKA FUDBALSKA LOPTA! Dok se Kopenhagen priprema za domaćina utakmica, Lego pripremio IZNENAĐENJE za fanove

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track