MLADI NBA AS SANJA DRES SRBIJE! Pokuševski jasno poručio: Imam veliku želju da zaigram za REPREZENTACIJU! Daću sve od sebe!
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

odlučan

MLADI NBA AS SANJA DRES SRBIJE! Pokuševski jasno poručio: Imam veliku želju da zaigram za REPREZENTACIJU! Daću sve od sebe!

Košarka -

Mladi srpski NBA as, Aleksej Pokuševski, otkrio je da ima veliku želju da zaigra za reprezentaciju Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu.

Pokuševski je imao izuzetno turbulentnu sezonu u najjačoj ligi sveta. Nakon tri i po godine provedene u Oklahomi, usred sezone dobio je otkaz i delovalo je da njegova NBA priča završena, ali Hornetsi su rešili da mu daju šansu i nisu se pokajali. Odličnim partijama jasno je stavio do znanja svima da mu je mesto u najjačoj ligi sveta.

Sezona se završila za Pokuševskog i Hornetse i sada su njegove misli usmerene ka reprezentaciji.

U razgovoru za "Mozzart sport" otkrio je da se nada da će dobiti poziv selektora Pešića.

"Imam veliku želju da zaigram za reprezentaciju i nadam se da ću moći da se izborim za mesto u njoj", kaže Pokuševski i dodaje:

"To je naravno pitanje za trenera, ali ja imam veliku želju i daću sve od sebe da budem tamo".

Aleksej Pokuševski
foto: Jacob Kupferman / Getty images / Profimedia

Reprezentacija Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu igraće u grupi C zajedno sa Amerikom, Južnim Sudanom i pobednikom kvalifikacija u Portoriku.

Kao glavne favorite za zlato, Aleksej vidi SAD i Kanadu.

"Kao u uvek, Amerika je svakako među favoritima, a tu je i Kanada koja ima veoma dobar tim. Tu stavljam i nas na vrhu sa Amerikancima".

Kurir sport/J.M./Mozzartsport

16:03

URAMIĆU SLIKU DUELA SA LEBRONOM: Pokuševski o NBA, Jokiću, Partizanu, Zvezdi, Novom Sadu i Balaševiću VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track