50 MILIONA RAZLOGA ZA SLAVLJE! Jedan klub se najviše obradovao eliminaciji Arsenala! Smeši im se NEVIĐENO BOGATSTVO!
Foto: Adam Davy / PA Images / Profimedia

slavlje u austriji

50 MILIONA RAZLOGA ZA SLAVLJE! Jedan klub se najviše obradovao eliminaciji Arsenala! Smeši im se NEVIĐENO BOGATSTVO!

Fudbal -

Fudbaleri Salcburga poslednji su predstavnik Evrope na Svetskom klupskom prvenstvu koje će se održati leta 2025. godine u Sjedinjenim Američkim Državama, saopštila je FIFA na zvaničnom sajtu.

Rasplet četvrtfinala Lige šampiona je osim polufinalista otkrio i poslednjeg učesnika Svetskog klupskog prvenstva za narednu sezonu, a to će biti austrijski Red Bul Salcburg.

Za sada su poznata 24 učesnika, a preostalo je još osam mesta. Evropu će predstavljati 12 timova - Real Madrid, Atletiko Madrid, Mančester siti, Čelsi, Bajern Minhen, Borusija Dortmund, Pari Sen Žermen, Inter, Juventus, Porto, Benfika i Salcburg.

Pošto je Arsenal ispao iz elitnog takmičenja i nije uspeo da dođe do trofeja, klub iz Londona neće igrati Svetsko klupsko prvenstvo, pa je prema koeficijentu poslednje mesto u takmičenju ugrabio austrijski Red Bul.

Austrijancima za plasman sleduje bonus od 50.000.000 koliko dobijaju svi učesnici elitnog takmičenja.

Aziju će predstavljati japanska Urava, saudijski Al Hilal i južnokorejski Ulsan. Iz Južne Amerike za sad su plasman obezbedili brazilski klubovi Palmeiras, Flamengo i Fluminense.

Iz Severne i Centralne Amerike (KONKAKAF zona) na SP će igrati meksički klubovi Monterej i Leon i američki Sijetl. Egipatski Al Ahli i marokanski Vidad su predstavnici Afrike. Okeaniju će u Americi predstavljati novozelandski Okland siti.

Preostalih osam mesta zauzeće tri kluba iz Južne Amerike, dva iz Afrike i po jedan iz Azije, Severne i Centralne Amerike i jedan iz Sjedinjenih Američkih država.

Svetsko klupsko prvenstvo na programu je od 15. juna do 13. jula 2005. godine u SAD, a igraće se u sličnom formatu kao Mundijal.

Kurir sport/J.M.

00:23

Koreografija Crvena zvezda Mančester siti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track