PREDRAG MIJATOVIĆ PREDSEDNIK, MILINKO PANTIĆ TRENER PARTIZANA: Mislim da je to izvodljivo, odlično ih poznajem...
Foto: EPA Mariscal, EPA Javier Lizon

da li je moguće

PREDRAG MIJATOVIĆ PREDSEDNIK, MILINKO PANTIĆ TRENER PARTIZANA: Mislim da je to izvodljivo, odlično ih poznajem...

Fudbal -

FK Partizan je bez titule od 2017. godine, a čini se da će bez najvrednijeg trofeja ostati i ove sezone.

Milija Milosavljević, Milija Milosavljević Ktitor
foto: Aleksandar Jovanović Cile

Milija Milosavljević nekadašnji član uprave Partizana, u vreme Mirka Marjanovića, a onda i Žarka Zečevića i Nenada Bjekovića, smatra da su potrebne promene u Humskoj.

- Moja želja je sledeća. Predrag Peđa Mijatović predsednik kluba! Milinko Pantić šef stručnog štaba, tačnije generalni menadžer. Pa, izvolite! I da krenemo. Mislim da je to izvodljivo. Odlično ih poznajem, obojicu. Bio sam u nekoliko navrata njihov gost u Madridu - rekao je Milija Ktitor za Kurir i nastavio:

Predrag Mijatović
foto: Starsport

- Mogao bih da pitam obojicu da dođu i pomognu. To su ozbiljni ljudi. Želim to. Naravno, uz blagoslov nekih starih "grobara" koji se i danas još pitaju u klubu... Ali, neću da ih imenujem. Volim Partizan, mnogo. Često sam u klubu, unuk mi trenira fudbal. Sve gledam, sve vidim.

Milija Milosavljević smatra da je Partizanu potreban trener od autoriteta, neko kao što je bio Lotar Mateus.

- Setite se pohoda Partizana na Ligu šampiona 2003. godine. Igrali smo protiv Njukasla u Engleskoj, na punom stadionu. Mi, Partizan iz male Srbije. Ali, imali smo Lotara Mateusa za trenera. Tamo, u Engleskoj trebalo je da bude dosuđen penal protiv nas, bio je, nema reči. Dobro se sećam. Ali, sudija se nije oglasio, samo zato što je Mateus bio na našoj klupi. Posle smo ih pobedili na penale i ispisali istoriju - zaključio je Milija Milosavljević.

Predrag Mijatović igrao je za Partizan od 1989. do 1993. godine. Odigrao je 104 utakmice za crno-bele i dao 45 golova. U leto 1993. godine prešao je u Valensiju i Partizanu doneo milionsku zaradu. Posle je igrao za Real iz Madrida sa kojim je 1998. godine osvojio Ligu šampiona. Strelac jedinog gola u finalu protiv Juventusa bio je upravo Predrag Mijatović.

Milinko Pantić
foto: EPA/MARISCAL

Milinko Pantić došao je u Partizan sa 17 godina iz Jedinstva iz Malog Zvornika, a rođen je Loznici. Bio je registrovan za crno-bele od 1985. do 1991. godine, ali je uglavnom bio na pozajmicama, pa je otišao u Panionios. Osvojio je dve titule sa Partizanom, odigrao 65 utakmica i dao osam golova. Pravu renesansu u karijeri doživeo je 1995. godine kada ga je iz Panioniosa u Atletiko iz Madrida doveo Radomir Antić. Tu je Milinko pokazao da je klasa, odigrao je 106 utakmica za Atletiko, dao 18 golova i klubu doneo titulu, Kup Kralja i Superkup Španije u sezoni 1995/1996.

Napomena: Zabranjeno preuzimanje delova teksta bez pisane dozvole autora i uredništva Kurira

Kurir sport

00:14

Delije i Grobari navijaju zajedno: Kosovo - Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track