ZBOG TUČE U BARU IZGLEDAO KAO FRANKEŠTAJNOVO ČUDOVIŠTE! Nestvarna priča o NAJLUĐEM FUDBALERU: Širio teror, pa krišom postao BOKSER
Foto: Printscreen

BURAN ŽIVOT

ZBOG TUČE U BARU IZGLEDAO KAO FRANKEŠTAJNOVO ČUDOVIŠTE! Nestvarna priča o NAJLUĐEM FUDBALERU: Širio teror, pa krišom postao BOKSER

Fudbal -

Bili Vajthurst, bivši fudbaler koji je širio teror po terenima širom Engleske, ostaće upamćen kao jedan od najžešćih igrača ikad.

Tokom karijere koja je završena 1993. godine postigao je 99 golova na 454 utakmice, a igrao je za Hal, Njukaslo, Oksford, Reding, Sanderled, Šefild junajted i Donkaster.

Oni koji su čuli za njega pamte neverovatnu čvrstinu, a o njemu najbolje govori komentar novinara Alena Hansena 'užasavao me je' i svedočenje dvojice fudbalera iz njegovog vremena, Nila Rudoka 'uplašio me na smrt' i čuvenog Vinija Džonsa sa kojim je igrao u Šefildu i koji ga je proglasio 'najtvrđim čovekom u fudbalu'.

"Bio je opasan čovek, svi su ga se plašili", prisetio se Rudok Vajthursta, za koga su saigrači jednom rekli da je uhvaćen kako se na drugo poluvreme jedne utakmice "vratio da igra sa nosom spojenim (spajalicom) sa posekotinom na obrazu".

1 / 3 Foto: Printscreen

Kombinovao fudbal i boks

Vajturst je, pored fudbala, voleo i boks, a ovim sportom se takođe bavio, naravno bez znaja svojih trenera.

Tokom boravka u Oksford junajtedu pričalo se da je Bili, koji je bio visok 1,86 metara, postao specijalista za "nakl boks" (boks bez rukavica) i da se borio protiv lokalnih romskih boraca.

"Biliju su ponuđene dve ilegalne borbe golim zglobovima za 1.000 funti... U drugoj je završio teško povređen. Rekao je treneru Oksforda, Morisu Evansu, da je doživeo saobraćajnu nesreću i sledeću utakmicu je igrao sa ušivenim licem", objasnio je Met Leg u svom podkastu.

Buran život u penziji

Nakon što je 1993. godine završio karijeru zbog povrede kolena, Vilijam 'Bili' Vajthurst je otvorio pab, koji je izgubio nakon navodnog napada na mušteriju, i posvetio se izgradnji i obuci hrtova.

"Bili je zbog tuče u baru izgledao kao Frankenštajnovo čudovište. Trebali su mu brojni šavovi da zatvori veliku posekotinu na licu od tuče", priseća se Leg.

Godinama kasnije Vajthurst je priznao svoju zavisnost od kockanja i osuđen je na uslovnu kaznu zbog poreske prevare.

Kurir sport

Bonus video:

00:28

Nole i Nejmar igraju fudbal na ulicama Monte Karla

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track