ISPLIVALI NOVI DETALJI TUČE NAVIJAČA UOČI DERBIJA: Privedeno 44 lica, Prvo osnovno javno tužilaštvo oglasilo se saopštenjem!
Foto: Printscreen

poznato šta sledi

ISPLIVALI NOVI DETALJI TUČE NAVIJAČA UOČI DERBIJA: Privedeno 44 lica, Prvo osnovno javno tužilaštvo oglasilo se saopštenjem!

Fudbal -

U subotu popodne, uoči 173. večitog derbija između Crvene zvezde i Partizana, u Beogradu se dogodila tuča navijača. Sada su isplivali novi detalji nereda koji su izazvali huligani pošto se oglasilo Prvo osnovno javno tužilaštvo.

Saopštenje Prvog osnovnog javnog tužilaštva prenosimo u celosti.

- Obaveštavam Vas da je vezi događaja odnosno tuče od 20.4. kod Vukovog spomenika (između navijača Partizana i Crvene Zvezde) svim punoletnim učesnicima u tuči (za sada je identifikovano i privedeno 44 lica) dežurni javni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilštva u Beogradu odredio je zadržavanje u trajanju od 48 časova zbog krivičnog dela Nasilničko ponašanje iz čl. 344 st. 2 u vezi st. 1 Krivičnog zakonika.

U navedenom periodu sva zadržana lica biće privedena u prostorije Prvog osnovnog javnog tužilaštva, radi saslušanja, a nakon čega će tužilaštvo doneti odluku o podnošenju predloga za određivanje pritvora Prvom osnovnom sudu u Beogradu. Takođe, u saradnji sa RS, MUP, Policijskim stanicama Zvezdara, Palilula i Vračar radi se na utvrdjivanju radnji koje je tom prilikom preduzeo svako od učesnika, izuzimaju se svi video zapisi, zatim povređena lica su upućena na preglede, izuzeti su predmeta pronađeni na mestu izvršenja krivičnog dela radi eventualnog veštačenj. Takođe su preduzete sve ostale mere i radnje neophodne za dalji postupak - stoji u saopštenju.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:18

Dimna zavesa sa severne tribine, početak večitog derbija kasni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track