"ZAISTA JE NEPRIHVATLJIVO, NIJE NORMALNO" Siti prošao u finale FA kupa, Gvardiola grmeo kao NIKADA PRE: Imam HRABROSTI da kažem!
Foto: Paul Terry / Zuma Press / Profimedia

pobesneo

"ZAISTA JE NEPRIHVATLJIVO, NIJE NORMALNO" Siti prošao u finale FA kupa, Gvardiola grmeo kao NIKADA PRE: Imam HRABROSTI da kažem!

Fudbal -

Mančester siti je samo tri dana nakon ispadanja iz Lige šampiona posle penala u duelu sa Real Madridom uspeo da prođe u finale FA kupa posle pobede nad Čelsijem 1:0 golom Bernarda Silve u 84. minutu. Posle pobede Pep Gvardiola je bio jako besan zbog rasporeda koji je naterao njegov tim da igra dve ovako bitne utakmice u nekoliko dana.

"Zaista je neprihvatljivo. Neprihvatljivo. Koventri i Junajted igraju posle nas, a nama daju da igramo danas. Bolje bi bilo da smo igrali sledećeg petka. Nemoguće je da se ovako igra zbog zdravlja igrača, iskreno ovo nije normalno. Pobedio sam i imam hrabrosti da Vam kažem, da sam poražen umuknuo bih, ali nije ovo moguće. Igrali smo 120 minuta sa Realom... Znam da je ovo istorijsko takmičenje, ali ovo pričam zbog zdravlja igrača. Ja ne shvatam kako smo preživeli danas, ne shvatam", istakao je on posle meča.

Pep Gvardiola
foto: Paul Terry / imago sportfotodienst / Profimedia

Sa niim su bili Geri Lineker, Alan Širer, Frenk Lampard i Mika Ričards koje je zanimalo da li je uputio neki zvanični apel da se smanji broj mečeva ili da se promeni nešto u rasporedu sezone.

"Gari, da li misliš da bi to promenilo nešto? Jedino što mogu je da kažem ovo ovde. Ali zašto ne igramo sutra kada Koventri, Junajted i Čelsi nisu igrali ove nedelje? Zašto? Zašto mi ne daju još dan odmora za igrače i dan više meni kao treneru? Kako da spremim ovaj meč sa Čelsijem u polufinalu kupa? Nemoguće je", naglasio je on.

Alan Širer je primetio da je Gvardiola promenio samo četiri igrača u odnosu na meč sa Realom. "Ja sam napravio neke promene, mnogo sam razmišljao ali sećam se da se isto desilo pre tri godine. Igrali smo u Dortmundu u sredu, putovali smo, napravili mnogo izmena i na poluvremenu je bilo 3:0. Uništili su nas. Posle smo spasili obraz u drugom poluvremenu. Mnogo sam mislio o tome, napravio neke promene, ali većina igrača nije bila oporavljena. I ne samo fizički, posle penala i svega mentalno je jako teško da se oporavite. Ne znam kako su uspeli da prežive, ja im skidam kapu. Mi volimo da igramo fudbal, mi hoćemo da igramo fudbal, ali je ovo previše", završio je on.

Kurir sport / Mondo

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track