VELIKI PODUHVAT KATAIJA! Evo kako je gol u 173. večitom derbiju postao istorijski za fudbalera Zvezde!
Foto: Starsport

svaka čast

VELIKI PODUHVAT KATAIJA! Evo kako je gol u 173. večitom derbiju postao istorijski za fudbalera Zvezde!

Fudbal -

Pogotkom u 173. večitom derbiju, Aleksandar Katai se našao na koti od pet golova u prvenstvu kada je reč o najvećoj utakmici srpskog fudbala, što ga čini najboljim strelcem svetkovine srpskog fudbala u 21. veku.

Konkretno, Pjanović je postigao četiri gola u večitim derbijima, ali je svoj niz započeo u prošlom veku, kao i još dvojica fudbalera crno-belih, koji su takođe sada na listi strelaca iza Kataija.

Katai, koji je pogađao na 149, 163, 165, 166. i 173. derbiju se tako sa pet pogodaka na večnoj listi strelaca izjednačio sa Duletom Savićem, Prvoslavom Mihajlovićem i Stjepanom Bobekom. Zvezdin ofanzivac sada juri Ivana Toplaka (6), Momčila Vukotića (6), Zorana Filipovića (7), Milka Đurovskog (7), Kostu Tomaševića (8), Milana Galića (8), Dragana Džajića i Boru Kostića koji su se po devet puta upisali u strelce u prvenstvenim derbijima, kao i Marka Valoka koji je 13 puta pogađao i najbolji je u istoriji.

Ne treba izostaviti činjenicu da je Katai dva puta pogađao i u Kupu Srbije kada je reč o mečevima sa crno-belima, što ga dodatno pomera gore na večnoj listi strelaca.

Interesantno je da je prvi gol u večitim derbijima, Katai postigao još 12. septembra 2015. godine, a da je u drugom mandatu dodatno potvrdio kultni status kod zvezdaša. Kada je reč o takmičarskim utakmicama, Katai je na 112 golova, i zauzima osmo mesto na večnoj listi strelaca Crvene zvezde. Sledeći je Pančev, a Kataija od prestizanja legendarnog centarfora deli još pet pogodaka.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

01:45

Endiaje posle 173. večitog derbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track