KAKVO PONIŽENJE ZA SRPSKI FUDBAL! UEFA NAM ZALEPILA ŠAMARČINU: Kakav status imaju sudije iz Srbije u Evropi?! Sad je jasno!
Foto: Starsport

nije dobro

KAKVO PONIŽENJE ZA SRPSKI FUDBAL! UEFA NAM ZALEPILA ŠAMARČINU: Kakav status imaju sudije iz Srbije u Evropi?! Sad je jasno!

Fudbal -

UEFA je izabrala sudije za Evropsko prvenstvo koje će od 14. juna do 14. jula biti igrano u Nemačkoj.

Srbija, Aleksandar Mitrović, Dragan Stojković Piksi, Dušan Vlahović
foto: Dado Đilas

Dobro je poznato da će srpska fudbalska reprezentacija biti učesnik EURO i to posle 24 godine. Veliki je to uspeh za selektora Dragana Stojkovića Piksija i naše fudbalere. Orlovi će igrati u grupi sa Engleskom, Danskom i Slovenijom. Ipak, da sve ne bude potaman kada smo mi Srbi u pitanju, pobrinula se UEFA.

Naime, Evropska kuća fudbala odlučila je da utakmice na Evropskom prvenstvu ne sudi nijedan arbitar iz Srbije!!! Nijedan. Čak ni Srđan Jovanović, koji je godinama unazad imao mogućnost da vodi utakmice Lige šampiona i Lige Evrope nije izabran među odabrane. Pored njega, nijedan drugi fudbalski sudija iz Srbije nije ni razmatran da se nađe na možda i najjačem takmičenju u magičnoj igri na svetu.

Srđan Jovanović
foto: EPA/Facundo Arrizabalaga

Na listi glavnih sudija po izboru UEFA, koji će suditi mečeve po grupama, a potom i u eliminacionoj fazi, nalaze se: Artur Soarez Dijaz (Portugal), Hezus Hil Manzano (Španija), Danijele Orsato, Marko Gvida (Italija), Ištvan Kovač (Rumunija), Ivan Kruzliak (Slovačka), Klemon Turpan, Fransoa Letesije (Francuska), Šimon Marčinjak (Poljska), Halil Umut Meler, Danijel Zibert, Feliks Cvajer (Nemačka), Glen Niberg (Švedska), Dani Makeli (Holandija), Majkl Oliver, Entoni Tejlor (Engleska), Sandro Šerer (Švajcarska) i Slavko Vinčić (Slovenija).

Pored sudija iz Evrope, utakmice na EURO u Nemačkoj vodiće i arbitar iz Argentine Fakundo Teljo. I to na osnovu sporazuma UEFA i KONEMBOL-a (Fudbalska konfederacija Južne Amerike), napravljenog pre četiri godine.

Što se tiče regiona, sem Slavka Vinčića iz Slovenije i Ištvana Kovača iz Rumunije, neće biti drugih sudija na EP. Što se tiče zemalja iz okruženja, priznanje je dobio FS BiH, jer će Irfan Peljto i Senad Ibrišimbegović biti zaduženi kao četvrte sudije ili pomoćnici u VAR sobi.

Kurir sport

00:45

Šta su poručili selektor Dragan Stojković Piksi i kapiten Orlova Dušan Tadić uoči današnje utakmice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track