PIKSI POBEDIO ENGLESKU, NEMAČKU I FRANCUSKU: Tri fudbalske velesile ustale protiv selektora Srbije! Evo, kako ih je savladao!
Foto: Starsport

odluka uefa

PIKSI POBEDIO ENGLESKU, NEMAČKU I FRANCUSKU: Tri fudbalske velesile ustale protiv selektora Srbije! Evo, kako ih je savladao!

Fudbal -

Velika pobeda selektora Dragana Stojkovića Piksija. UEFA je prihvatila predlog selektora fudbalske reprezentacije Srbije da na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj bude u zvaničnom protokolu 26 fudbalera.

Dragan Stojković Piksi
foto: Milos Tešić/ATAImages

Izvršni komitet UEFA trebalo bi zvanično samo da potvrdi odluku koja je donesena posle otvorenog dijaloga svih zainteresovanih strana. Dragan Stojković Piksi pre dve nedelje na sastanku u Dizeldorfu izneo je predlog, koji je podržao veliki broj fudbalerskih radnika. Srpski selektor obrazložio je svoju odluku argumentima o dugoj sezoni, iscrpljenošću igrača, velikom broju utakmica i mogućim povredama na Evropskom prvenstvu.

Prema saznanjima Kurira, Dragan Stojković Piksi imao je žestoke oponente iz Engleske, Francuske i Nemačke. Praktično tri everopske velesile i nacionalni timovi koji zajedno imaju pet titula prvaka Evrope, Francuzi dve, a Nemci čak tri. Predstavnici tih saveza nisu bili za prihvatanje predloga srpskog selektora. Međutim, u sučeljenju argumenata, kao i stavu većine selektora i nacionalnih timova, Piksijev predlog dobio je odobrenje od strane ljudi iz UEFA.

Dragan Stojković Piksi, Dušan Tadić
foto: FSS

Valja istaći i da je na prethodnom Evropskom prvenstvu bilo 26 prijavljenih fudbalera i to zbog kovida. Ovaj put uvaženi su neki drugi argumenti.

Selektori 24 reprezentacije koje će igrati na Evropskom prvenstvu u obavezi su da najkasnije do 7. juna pošalju u UEFA spisak od 26 igrača. Tri dana ranije Orlovi će u Beču igrati prvu prijateljsku utakmicu sa Austrijom, a zatim 8. juna gostovati u Stokholmu protiv Švedske. Na EURO Srbija se nalazi u grupi sa Engleskom, Danskom i Slovenijom.

Kurir sport

01:19

Piksi spakovao talične čarape

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track