DRAGOVIĆ I KATAI IMAJU PONUDU DA OSTANU U CRVENOJ ZVEZDI: Evo šta je direktor Mitar Mrkela rekao o njima, ali i o mladim igračima!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

aktuelno

DRAGOVIĆ I KATAI IMAJU PONUDU DA OSTANU U CRVENOJ ZVEZDI: Evo šta je direktor Mitar Mrkela rekao o njima, ali i o mladim igračima!

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde na dobrom su putu da odbrane duplu krunu osvojenu prošle sezone. Crveno-beli imaju deset bodova prednosti u Superligi u odnosu na Partizan, dok će u finalu Kupa Srbije igrati protiv Vojvodine.

Mitar Mrkela
foto: www.crvenazvezdafk.com

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela govorio je za Kurir o protekla dva derbija s Partizanom, završnici sezone, a onda i o predstojećem prelaznom roku koji sa nestrpljenjem očekuju navijači crveno-belih.

- Uvek je lepo kada se pobedi. Najveće i najdraže pobede su one u derbiju protiv našeg najvećeg rivala. Mislim da smo u ove dve utakmice pokazali da smo bolji i da smo zasluženo prvi i da zasluženo idemo u finale Kupa - rekao je Mitar Mrkela za Kurir i nastavio:

- Nijednoj pobedi ne treba da se gleda u zube, naročito ne onoj koja je ostvarena protiv Partizana. Kad se dobije takav rival svim igračima i stručnom štabu može samo da se čestita. Na svemu onome što su uradili.

Aleksandar Dragović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Bez obzira što je sezona u završnici, Mitar Mrkela kao sportski direktor ima mnogo posla.

- Na poziciji sportskog direktora Crvene zvezde sam punih sedam godina. Znam ono što znaju svi zvezdaši, a to je da Crvena zvezda zahteva stalna poboljšanja. Mi smo iz godine u godinu bivali sve jači i jači. Cilj predstojećeg prelaznog roka je da budemo od početka nove jači nego ove sezone. Ne krijemo bilo šta. Radimo na dolascima novih igrača, a isto tako radimo i na produženju ugovora sa igračima koji na leto postaju slobodni.

Kapiten Aleksandar Dragović još nije odlučio hoće li na leto napustiti Marakanu.

- Dragović je veoma važan igrač za Crvenu zvezdu. Svih ovih godina koliko je ovde, ostavio je više nego dobar utisak, kao igrač i profesionalac. Mi bismo u klubu voleli da ostane. Razumećete me, zašto pričam na sledeći način. Sa više igrača kojima ističu guvori biće obavljeni sastanci, a Dragović je jedan od njih.

Aleksandar Katai, Uroš Spajić, Milan Rodić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Aleksandar Katai takođe može da ode iz Zvezde na završetku sezone.

- Ista priča važi i za njega. Sve ono što sam rekao za Dragovića, važi i za Kataija. Sale je vrhunski igrač, veliki majstor fudbala, ima veliki uticaj na igru i u svlačionici na igrače. Naš stav je takav, da bismo voleli da ostane.

Mladi fudbaleri Crvene zvezde ovog proleća ne dobijaju priliku kao tokom jeseni.

- Ne bih se složio da ne igraju. Imaju svoju minutažu. I Jovan Šljivić, i Ognjen Mimović, i Nikola Knežević... Pogledajte samo Marka Stamenića, on je standardan. Imamo i Uroša Sremčevića. Sve su to kvalitetni i mladi igrači - istakao je Mrkela, a potom nastavio:

Jovan Šljivić
foto: www.crvenazvezdafk.com

- Imamo plan i tako će biti sa njihovim igrama u prvom timu. Poslednje godine su to i dokazale. Ove sezone smo promovisali veliki broj talenata. Tokom jeseni Jovana Mijatovića i Kostu Nedeljkovića, Vladimir Lučić je imao svoju minutažu dok se nije povredio. Naš opredeljenje kao kluba, kao Crvene zvezde, jeste promocija igrača iz omladinske škole i onih mladih koje smo doveli u Zvezdu. Tako ćemo nastaviti.

Kurir sport

00:29

Delije, Crvena zvezda, Zenit, Marš na Drinu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track