OTKRIVAMO: Hvan ima DVE ozbiljne ponude, a zbog jedne će se svima ZAVRTETI U GLAVI! Da li postoji način da ga Zvezda zadrži?!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

klasa

OTKRIVAMO: Hvan ima DVE ozbiljne ponude, a zbog jedne će se svima ZAVRTETI U GLAVI! Da li postoji način da ga Zvezda zadrži?!

Fudbal -

In Bom Hvan u utakmicama najvećeg intenziteta, kako u Evropi, tako i u Srbiji, pokazao je da je ključan fudbaler za Crvenu zvezdu.

Hvan, In Beom Hvan
foto: www.crvenazvezdafk.com

Njegove brojke u mečevima protiv Partizana u derbijima, kao i u utakmicama protiv Mančester sitija, Lajpciga i Jang bojsa bile su impresivne. To se pre svega tiče tačnih dodavanja, dobijenih duela, broja kilometara u nogama tokom meča, sprinterskih deonica... Sve ono što se golim okom može videti na terenu, a onda i na specijalizovanim internet sajtovima. Po svemu viđenom In Bom Hvan (27) suvo je zlato Crvene zvezde.

Pitanje za čelnike kluba iz Ljutice Bogdana je kako na leto zadržati reprezentativca Južne Koreje? S obzirom na sve viđeno. Nije tajna da ga prate timovi iz jakih evropskih liga, klubovi koji su daleko platežno moćniji od Crvene zvezde. In Bom Hvan ima ugovor sa crveno-belima do juna 2026. godine. Ali šta je ugovor ako neko od zainteresovanih dođe s ponudom od osam miliona ili deset miliona evra...

Hvan, In Beom Hvan
foto: www.crvenazvezdafk.com

Prema saznanjima Kurira, upravo su dva kluba koja su zainteresovana za Hvana spremna da plate navedene brojke. Za sada se njihova imena drže u tajnosti. Ono što smo uspeli da saznamo, jeste da su Hvana na poslednjem derbiju gledali skauti španskog Betisa. Prema našim informacijama, zadovoljni i sa osmehom su napustili ložu Marakane.

Crvena zvezda je fudbalera iz Južne Koreje dobila za 5.500.000 evra, čime je on postao najskuplje pojačanje u istoriji srpskog fudbala. I posle samo jedne sezone, njegov transfer bi mogao biti dupliran. Kako Zvezda da odbije ponudu od osam miliona ili deset miliona evra, s obzirom na to da svi znamo kako funkcionišu srpski klubovi... Gotovo da ne postoji mehanizam za tako nešto.

Činjenica je da igrač takvog kvaliteta kakav ima In Bom Hvan nije igrao u Srbiji. Intenzitet trčanja ga izdiže daleko od sredine, a ono što je posebno važno istaći, Hvan svojim kvalitetom utiče na saigrače, posebno mlade, da budu bolji. Pravo je zadovoljstvo gledati Korejca u dresu Crvene zvezde, samo je pitanje dokle...

Zvezdan Terzić
foto: Starsport

Prošlog leta generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić napravio je neverovatan posao kupovinom In Bom Hvana, poslednjeg dana prelaznog roka. Korejac je tada kao igrač Olimpijakosa ušao u sukob sa upravom kluba. Tražili su ga Napoli, Menhengladbah, Frajburg, Galatasaraj, Fenerbahče... Grci su potraživali 15 miliona evra, sumu koju niko nije hteo da plati. I kad je došao poslednji dan prelaznog roka, kad su zainteresovani klubovi kupili druge igrače, u igru je ušla Zvezda i za tri puta manji novac angažovala Korejca.

Kurir sport

00:29

Delije, Crvena zvezda, Zenit, Marš na Drinu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track