SRBIN SLIKA HRVATE PRED EP: Espreso art umetnik Bojan Đorđević ispraća "vatrene" jedinstvenim portretima naslikanim - kafom!
Bojan Đorđević i Paolo Maldini, Foto: Privatna arhiva

SRBIN SLIKA HRVATE PRED EP: Espreso art umetnik Bojan Đorđević ispraća "vatrene" jedinstvenim portretima naslikanim - kafom!

Fudbal -

Beogradski espreso art umetnik Bojan Đorđević (Mr Coffee) ispratiće fudbalsku reprezentaciju Hrvatske na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj!

Jedinstveni slikar na svetu održaće izložbu portreta „vatrenih“ u okviru Gr8 Coffee festivala u Zagrebu (ZG Velesajam) krajem maja, gde će predstaviti portrete Modrića, Brozovića, Kovačića i ostalih asova reprezentacije koja se nalazi u svetskom vrhu.

Pored velikog komšijskog rivaliteta, koji mnogo često prelazi sportske okvire, Bojan nije imao dilemu kada je dobio poziv da se predstavi na regionalnom kafe događaju, iza koga stoji regionalna kafe heroina Silvana Fanjek.

Bojan Đorđević
Bojan Đorđevićfoto: Kurir Televizija, Profimedia

„Kao bivši sportski novinar upoznat sam koliko svakom Hrvatu znače rezultati reprezentacije na velikim takmičenjima. Njihovi asovi su vredni divljenja, rezultati dovoljno govore o njihovom kvalitetu.

Posebno sam impresioniran njihovim patriotizmom i dobijeni poziv nisam mogao da odbijem“, jasan je beogradski slikar Bojan Đorđević.

Miloš Teodosić
Miloš Teodosićfoto: Privatna Arhiva

Bojanova slikarska karijera prepletena je sa fudbalom, tako da njegove slike krase domove Paola Maldinija, Alesandra Del Pijera, Andrea Pirla, Frančeska Tolda, Dejana Stankovića, Pepea,... tako da ne čudi što je došlo do situacije da slika „vatrene“.

Bojan Đorđević sa Pipom Inzagijem
Bojan Đorđević sa Pipom Inzagijemfoto: Privatna arhiva

„Kafa, umetnost i sport treba da spajaju ljude, a ne da stvaraju probleme. Sportski rivalitet priznajem i poštujem ali znatno iznad toga su dobri komšijski odnosi.

Ponosam sam što ću slikati Hrvate, kao što sam bio ponosam kada sam imao u holu RTS i beogradskim tržnim centrima izložbu naših reprezentativaca pred Svetsko prvenstvo u Kataru..“, kaže Đorđević.

Dušan Tadić
Dušan Tadićfoto: Privatna arhiva

Pre izložbe u Zagrebu, Bojan će da podari Beograđankama izložbu u Espresso art galeriju na Vračaru, gde će od 8. maja svi ljubitelji kafe i umetnosti uživati u portretima lepih žena.

„Izložba „Lepota će spasiti sve(t)“ je kruna mog dosadašnjeg rada i veliko hvala ženama koje su me inspirisale u životu od momenta kada sam počeo da slikam.

Aleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrovićfoto: Privatna arhiva

Deseta samostalna izložba je prava prilika da se stavi zapeta i nastavi dalje.

Postavka će trajati do sredine septembra a stalno će neke nove divne žene dobijati svoje mesto na zidu jedinstvene galerije.

Vračar kao opština gde se popije najviše kafe po stanovniku u Beogradu zaslužuje takvo mesto i izložbu posvećenu ženama“, rekao je Bojan Đorđević.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track