HAOS U PREMIJER LIGI U 95. MINUTU! Trener Čelsija POLUDEO nakon što je VAR poništio gol za pobedu: Ovo je bolno!
Foto: Ryan Browne / Shutterstock Editorial / Profimedia

POKETINO

HAOS U PREMIJER LIGI U 95. MINUTU! Trener Čelsija POLUDEO nakon što je VAR poništio gol za pobedu: Ovo je bolno!

Fudbal -

Trener Čelsija Maurisio Poketino rekao je da upotreba VAR tehnologije šteti imidžu engleskog fudbala, nakon što je njegovoj ekipi poništen pobedonosni pogodak u nadoknadi vremena protiv Aston Vile u Premijer ligi.

Čelsi je sinoć odigrao nerešeno 2:2 u Birmingemu protiv Aston Vile, a u petom minutu nadoknade posle upotrebe VAR tehnologije poništen je pogodak Aksela Disasija zbog prekršaja tokom akcije.

Čelsi je gubio 0:2, a i u prvom poluvremenu poništen je pogodak toj ekipi, nakon što je utvrđeno da je Nikolas Džekson bio u ofsajdu.

"Svi koji su gledali utakmicu biće razočarani. Za dve različite stvari sudija je rekao da su prekršaj i poništio je gol i tražio je potvrdu od VAR sistema. Sudija je neverovatan i smešan. Teško je prihvatiti, ovakve stvari u polufinalu FA kupa (protiv Mančester sitija) pre dve nedelje, bilo je igranje rukom i nije dosuđen penal, a sudija to nije proverio", rekao je Poketino za "TNT Sports", preneo je "Skaj".

"Ovo je bolno i šteti imidžu engleskog fudbala. Mislim da ni fudbaleri Aston Vile ni njihovi navijači ne razumeju zbog čega je gol poništen. Rekli su da je prekršaj, a ako pogledamo svaki takav duel kao faul, onda ne bismo završili utakmicu sa 11 igrača. Možemo da pričamo o igri ili o odluci - ona šteti fudbalu", dodao je trener londonske ekipe.

Čelsi je trenutno deveti na tabeli i bori se za izlazak u evropsko takmičenje sledeće sezone.

"Miran sam i jedno to će pomoći. Nastup je bio veoma dobar, igrali smo dobro, a tačno je da smo u prvom poluvremenu lako primili golove. Igrati protiv Vile koja se bori za četvrto mesto, zadovoljan sam ekipom, igrači su bili dobri. To smo očekivali i ovo je bila dobra prilika protiv dobre ekipe. Sada moramo dalje i biće naslova u medijima zbog poništenog gola", naveo je Poketino.

Bonus video:

00:56

VAR ZA SIROTINJU Urnebesan snimak s malih fudbalskih terena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track