PEĐIN SIN NAPRAVIO ŠOKANTNU PROMENU! Naslednik legendarnog Srbina napustio koledž, pa odmah otišao u državu u kojoj je odrastao
Foto: Brian Rothmuller/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

NOVA SREDINA

PEĐIN SIN NAPRAVIO ŠOKANTNU PROMENU! Naslednik legendarnog Srbina napustio koledž, pa odmah otišao u državu u kojoj je odrastao

Košarka -

Mladi košarkaš Andrej Stojaković (19) važio je za jednog od najinteresantnijih igrača u američkoj srednjoškolskoj košarci, a nakon interesovanja brojnih koledža - izabrao je Stenford.

Ispostavilo se, to nije bila dobra odluka, pa je Stojaković nedavno napustio Stenford i tražio je na kom će univerzitetu nastaviti obrazovanje i usavršavanje.

Na kraju, izabrao je Univerzitet Kalifornija, naravno u državi u kojoj je odrastao. Spominjalo se inače da ga prate Kentaki, Mičigen, Severna Karolina i još neki drugi poznati koledži, ali je na kraju verovatno prevagnulo i trenersko ime na klupi "zlatnih medveda". U pitanju je Mark Madsen, nekadašnji NBA košarkaš, koji je osvojio dve šampionske titule sa Lejkersima, jednu čak baš nakon pobede protiv Peđe Stojakovića, Andrejevog oca koji je igrao za Sakramento. S tim da nije igrao tu seriju...

"Svidela mi se transparentnost trenera Marka Medsena i njegovog štaba", rekao je Andrej Stojaković po saopštavanju odluke da će ubuduće nastupati na Univerzitetu Kalifornija:

"Imali smo mnogo razgovora o planu mog razvoja, kako bismo izgledali zajedno 'Kal' i ja. Tata ga nije poznavao lično. Došao je u našu kuću iste nedelje kada je izašlo da napuštam Stenford. Priče i iskustvo koje je podelio sa mojim ocem odmah su nas vezale kada su u pitanju ciljevi. Zaista veruje u mene... Samo to sam mogao da tražim".

U svojoj prvoj sezoni na Stenfordu, Stojaković je odigrao 32 utakmice i na deset je bio starter. Prosečno je postiyao 7,8 poena uz 40% realizacije, dok je imao još 3,4 skoka i 0,9 asistencija.

Kurir sport / Mondo

Bonus video:

01:00

Maksim Stojaković - novo košarkaško čudo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track