NAJLEPŠA PRIČA LIGE ŠAMPIONA! Prošle godine izgubili titulu u poslednjem meču, sada peti na tabeli, ali žive BAJKU u Evropi!
Foto: Odd ANDERSEN / AFP / Profimedia

trud se isplati

NAJLEPŠA PRIČA LIGE ŠAMPIONA! Prošle godine izgubili titulu u poslednjem meču, sada peti na tabeli, ali žive BAJKU u Evropi!

Fudbal -

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda ispisali su najlepšu ovogodišnju priču u Ligi šampiona, jer su u dva meča savladali favorizovani PSŽ sa po 1:0, čime su overili plasman u finale najelitnijeg evropskog takmičenja.

Verovatno ni oni najoptimističniji navijači Dortmunda kada su videli kuglice i protivnike u nokaut fazi nisu očekivali "milionere" u završnici takmičenja, a kamoli u finalu.

Borusija Dortmund
foto: Eibner-Pressefoto/Memmler / imago sportfotodienst / Profimedia

Govorilo se da je Atletiko Madrid najbolje prošao na žrebanju kada su izvučeni parovi četvrtfinala, ali se ispostavilo da nije tako. "Kovač" evropskog uspeha kluba sa zapada Nemačke trener Edin Terzić jedini je verovao u uspeh. A, da on bude potpun videće se 1. juna na "Vembliju" kada je zakazano finale Lige šampiona.

Ipak, nije sve bilo tako sjajno u na "Signal Iduna parku". Pogotovo letos, kada je Edin Terzić bio pred otkazom. Posle šokantnog remija u poslednjem kolu Bundeslige, Borusija je posle remija sa Majncom 2:2, direktno u ruke uručila pehar Bajernu. Mogao je Terzić godinu dana pre Ćabija Alonsa sa Leverkuzenom da prekine "hegemoniju" Bavaraca. Bio je na pragu otkaza, ali je uprava kluba odlučila da mu pruži još jednu šansu, što se pokazalo kao pun pogodak.

Dortmund
foto: Eibner-Pressefoto/Bahho Kara / imago sportfotodienst / Profimedia

Ipak, ono što je zanimljivo jeste da ni ove godine klubu iz Rurske oblasti ne cvetaju ruže u prvenstvu. Nalaze se na petom mestu na tabeli i igraju po principu toplo-hladno. Mnogo bodova su prosuli protiv uslovno slabijih ekipa, ali kada se izađe na teren u Evropi situacija je potpuno drugačija.

Očigledno je da postoji neka specijalna veza između igrača i Terzića i da mu veruju što je ključno za ovu plodnosnu saradnju. Još je rano donositi zaključke, ali bez obzira kako se završila ova "evropska odiseja" Borusije nema sumnje da su uradili nešto što niko od njih nije očekivao.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:56

Fudbal kao trenutno najvažnija stvar i žena kao savetnik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track