KORAK DALJE OD TITULE: Poraz KMF Loznica u prvoj utakmici polufinala plej-ofa
Foto: T. Ilić

Prva futsal liga Srbije

KORAK DALJE OD TITULE: Poraz KMF Loznica u prvoj utakmici polufinala plej-ofa

Fudbal -

Umesto da slave i učine važan korak ka tituli, odnosno plasmanu u finale plej-ofa Prve futsal lige Srbije, Lozničani su sinoć poklekli na svom parketu u duelu sa više nego raspoloženom ekipom niškog Vinter sporta.

Gosti su zasluženo slavili sa 4:3 (1:0), a na Loznici je da sada učini sve kako bi u subotu slavila u Nišu i meč odluke polufinala zakazala u svom ‘’Lagatoru’’.

U regularnom delu prvenstva zeleno-bele su slavili protiv ovog rivala u oba susreta bez primljenog gola, Loznici sa 3:0, a kraj Nišave 4:0, ali se potvrdilo da je svaka utakmica priča za sebe. Nišlije su krenule odlučno od samog početka susreta rešene da ne dožive poraz i u tome su uspele. Već u desetom minutu goste je u vođstvo doveo Vladimir Ristić i tim rezultatom okončan je prvi deo igre.

U nastavku su Nišlije nastavile gde su stale pa su u 25. minut, posle autogola Nikole Matijavića imale dva gola prednosti, a onda je Petar Marjanović bio precizan i gosti su otišli na tri gola u plusu.

Tada je Loznica videla da je vrag odneo šalu i počela odlučnije da atakuje ka golu Vinter sporta igrajući bez golmana. Eduardo Mašado je u 33 minutu smanjio na 3:1, ali je minut kasnije Vladimir Ristić ponovo ‘’ohladio’’ Loznicu i doneo prednost od 4:1 za Vinter sport. Nije se Loznica predavala pa je Marko Radovanović smanjio na 4:2, a u 38. minutu su se posle autogola Nenada Rančića zeleno-beli primakli na samo gol zaostatka. Imali su pred kraj susreta odličnu priliku za izjednačenje, ali je golman Vinter sporta Petar Nikolić odbranio svoj gol i ostalo je 4:3 za Nišlije.

Ukoliko hoće do treće utakmice Loznica mora u Nišu da odigra mnogo bolje i pokaže na terenu ko je osvajač Kupa Srbije, još uvek aktuelni šampion i ekipa koja je dve godine uzastopno među 16 najboljih timova Evrope. Nema mnogo vremena i Lozničani će brzo morati da se restartuju i vrate na pobednički mod, ili titula ode iz Loznice.

U drugom polufinalnom susretu KMF FON Banjica slavio je sa 6:3 u Vranju protiv istoimene ekipe.

T.I. / Kurir sport

Bonus video:

00:17

Atmosfera pred 172. večiti derbi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track