NIJE SVILAR JEDINO IZNENAĐENJE! TU JE I ZVEZDIN ŠTOPER, ALI I NAJBOLJI IGRAČ ČEŠKE LIGE: Piksi predao spisak od preko 50 fudbalera
Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

u susret euro 2024

NIJE SVILAR JEDINO IZNENAĐENJE! TU JE I ZVEZDIN ŠTOPER, ALI I NAJBOLJI IGRAČ ČEŠKE LIGE: Piksi predao spisak od preko 50 fudbalera

Fudbal -

Mile Svilar je na spisku srpskih fudbalera za Evropsko prvenstvo koje 14. juna počinje u Nemačkoj. I to je istina.

Mile Svilar
foto: Giuseppe Maffia / imago sportfotodienst / Profimedia

Bez obzira na sve nesuglasice i neprimeren potez čuvara mreže Rome da u martu odbije da se pojavi u Staroj Pazovi na okupljanju pred pripremne mečeve protiv Rusije i Kipra, selektor Dragan Stojković pokazao je da nije zlopamtilo i sujetan. Iako je Mile Svilar mislio da može da brani za Belgiju, plan mu se izjalovio jer su pravila FIFA krajnje jasna.

Kako saznaje Kurir, na spisku Srbije koji je otišao u UEFA, pored Mileta Svilara, jesu još sedmorica golmana. Standardna trojka Vanja Milinković-Savić, Predrag Rajković i Đorđe Petrović, ali i Dragan Rosić, Veljko Ilić, Boris Radunović i Filip Stanković.

Uroš Spajić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Na tom spisku su i fudbaleri Veljko Birmančević, Dejan Joveljić, Uroš Spajić, Matija Nastasić, Nemanja Stojić, Mihajlo Ilić, Milan Gajić, Kosta Nedeljković, Saša Zdjelar, Srđan Mijailović, Nikola Čumić, Stefan Mitrović, Mihailo Ristić, Petar Ratkov, Đorđe Jovanović, Samed Baždar...

Naime, prema našim saznanjima, selektor Dragan Stojković bio je u obavezi zbog pravila UEFA da u Nion pošalje najširi spisak fudbalera, pa je odlučio da na njega uvrsti više od 50 fudbalera. Sve ono najbolje što Srbija ima. Tačnije, sve one igrače koje je pozivao tokom poslednje tri godine, otkada je selektor Srbije. Razlog je krajnje jednostavan, Piksi se tako zaštitio, jer ko zna šta može biti do kraja sezone i ko od igrača može biti povređen. Ovako, svi sa najšireg spiska mogu igrati na EP u Nemačkoj.

Veljko Birmančević
foto: MICHAL SVÁČEK / MFDNES + LN / Profimedia

Prema instrukcijama UEFA, Dragan Stojković kao selektor moraće da do 3. juna skrati najširi spisak i odluči se za maksimalan broj fudbalera na koje računa za Euro, što podrazumeva između 32 i 35 igrača. Poslednji datum za onih 26 koji će igrati protiv Engleske, Danske i Slovenije jeste 7. jun.

Tada se zaključuje spisak i tih 26 najboljih poneće crveni dres Srbije na Euru 2024. Okupljanje srpskog fudbalskog državnog tima zakazano je za 1. jun u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Dragan Stojković, Dragan Stojković Piksi, orlovi, fudbal
foto: @starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije odigraće dve utakmice pre početka Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Prvi meč biće protiv Austrije u Beču 4. juna. Potom sledi duel sa Švedskom u Stokholmu 8. juna. Posle toga srpski fudbaleri putuju u Nemačku, a u Augzburg, gde će im biti baza stižu 11. juna.

Reprezentacija na EP

Grupa C

Gelzenkirhen 16. jun

Srbija - Engleska 21.00

Minhen 20. jun

Srbija - Slovenija 15.00

Minhen 25. jun

Srbija - Danska 21.00

Kurir sport

00:47

Piksi postao počasni građanin Opštine Palilula

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track