DAN ZA PAMĆENJE: "Treće poluvreme" finala Kupa Srbije!
Foto: T. Ilić

spektakl

DAN ZA PAMĆENJE: "Treće poluvreme" finala Kupa Srbije!

Fudbal -

Iza Loznice je dan u kome su se u ovom gradu slušale dve grmljavine. Prvo je pred sam početak finala Kupa Srbije u fudbalu grmelo nebo i sručio se potop, a onda je, nešto pre 20 časova, počela grmljavina sa novog stadiona ‘’Lagator’’ koja je trajala do duboko u noć. Navijači Crvene zvezde i Vojvodine, finalista kupa, ‘’delije’’ i ’’firmaši’’ napravili su paklenu atmosferu navijajući gotovo neprekidno.

Na akustičnom ‘’Lagatoru’’, sa malo više od 8.000 mesta, ključalo je kao da je na tribinima nekoliko puta više navijača. Grmeli su bubnjevi, orila se pesma sa severa, istoka i juga,letele baklje, vijorile zastave, a početak drugog dela utakmice obeležilo je i bacanje ogromne količine rolni papira sa severa pa je gol Vojvodine bio bukvalno zatrpan. Toliko da su redarima u sklanjanju papira pomagali i igrači oba tima. Odigrano je finala dostojno evropske scene, viđena su tri regularna i tri poništena gola, korektna igra, meč u kome su se na kraju radovali crveno-beli iz Beograda, koji su su sa svojim navijačima dugo pesmom proslavljali istorijski uspeh, četvrtu ‘’duplu krunu’’ u nizu.

1 / 10 Foto: T. Ilić

Mere bezbednosti bile su na najvišem nivou, ali je u drugom poluvreenu ipak jedan klinja uspeo da utrči na teren i pre reakcije obezbeđenja malo moli Kataia, a onda i Kangvu za dres. Neki su držali i natpise tražeći dres, a jedan navijač je meč pratio držeći veliku sliku legendarnog Siniše Mihajlovića, koji je igrao za oba kluba. Bio je to spektakl u prvom smislu te reči, Loznica je doživela vrhunski sportski događaj, ali ga je i preživela. Iako je bilo strepnji kako će se završiti gostovanje velikog broja navijača, zbog susreta velikog rizika osim na stadionu i po gradu su bili raspoređeni pripadnici Žandarmerije, prema nezvaničnim informacijama sve je proteklo u najboljem redu.

- Mirno su došli, mirno su i otišli, nije bilo incidenata i sačuvali smo grad – rekao je jutros jedan od nadležnim za red i mir.

Novi ‘’Lagator’’, iako ima još nekih manjkavosti, položio je ispit. Za njega su gosti imali samo reči hvale, a kako je to medijima kazao i trener Vladan Milojević ‘’svaka čast i stadionu’’.

- Ovo je zaista nešto mnogo lepo, čestitam i savezu i državi. Bez njih ovo ne bi moglo da se izgradi. Neverovatan je ambijent. Čestitao bih na neverovatnoj atmosferi. Samo jedan stadion sam video ovakav, to je ‘’Alfa Mega“ na Kipru. Vrhunski je teren, videli ste koliko je kiše padalo, na nekim drugim stadionima bi verovatno utakmica bila odložena ili bi se igralo u lošim uslovima. Bilo je prelepo, izvrstan teren, od svlačionice pa dalje, sve je bilo na svetskom nivou – rekao je on.

Inače, i pored ogromnog interesovanja, tribine nisu bile baš ispunjene ‘’do poslednjeg mesta’’, a senku na ovaj spektakl baca to što je na stadionu bilo najmanje Lozničana. Oni nisu imali fer uslove za nabavku ulaznica, ostali su bez preilike da ih kupe u svom gradu osim kod tapkaroša koji su pošteno ‘’nabili’’cenu čak do 15.000 dinara.

Uglavnom, Zvezda će pamtiti 21. maj jer je uzela novi trofej, najvijači po odličnoj atmosferi i fudbalu, a Loznica kao dan koji će se dugo prepričavati i ostati upisan u istoriju lozničkog sporta.

Stolice

Prema prvim procenama, dan posle utakmice, na ‘’Lagatoru’’ je na severnoj tribini, gde su bili navijači Zvezde, oštećeno ‘’oko sto stolica’’,a na jugu, gde su bile pristalice Vojvodine samo jedna. Na istoku i zapadu sve je u redu tako da je stadion preživeo do sada najozbiljniju navijačku invaziju.

Kurir sport / T.Ilić

BONUS VIDEO:

05:44

Uroš Spajić, Crvena zvezda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track