ATALANTA OTEŽALA PUT PARTIZANU DO ELITE! Crno-bele čekaju evropski giganti, evo koji su mogući rivali srpskog kluba!
Foto: Starsport©

komplikovano

ATALANTA OTEŽALA PUT PARTIZANU DO ELITE! Crno-bele čekaju evropski giganti, evo koji su mogući rivali srpskog kluba!

Fudbal -

Fudbaleri Atalante razbili su do sada nepobedivi Bajer Leverkuzen 3:0 u finalu Lige Evrope čime su osvojili pehar drugog po redu evropskog takmičenja i obezbedili plasman u Ligu šampiona.

Ipak, pobeda "boginje provincije" dovela je i do određenih pomeranja kada je u pitanju raspored ekipa u predstojećim kvalifikacijama za Ligu šampiona, a samim tim i na Partizan koji će od druge runde morati sebi da krči put do grupne faze najelitnijeg evropskog takmičenja.

Atalanta
foto: Shaun Brooks / Actionplus / Profimedia

Italija je tako došla u situaciju da umesto pet, ima šest ekipa u Ligi šampiona sledeće sezone – pod uslovom da Atalanta ostane na petom mestu, koje trenutno i zauzima.

Sve to uticalo je i na crno-bele koji bi mogli da imaju drugačiji žrebi i protivnike. Ukoliko Atalanta završi kao peta, Partizan će u drugoj rundi kvalifikacija igrati protiv Fenerbahčea, Slavije iz Praga ili Salcburga.

Ako se nekim čudom desi da tim iz Bergama ne završi kao peti, crno-beli će "ukrstiti koplja" sa Fenerbahčeom ili Dinamom iz Kijeva.

FK Partizan
foto: Starsport©

Još jedan potencijalni problem za "parni valjak" jeste što će i Benfika po svemu sudeći izgubti direktno mesto u eliti pa će oni čekati klub iz Humske u trećem kolu kvalifikacija ako srpski klub preskoči prvu prepreku.

Tim Đanpjera Gasperinija je peti sa 66 bodova i utakmicom manje od Bolonje i Juventusa, koji su na "koti" 68.

Atalantu do kraja sezone očekuju mečevi sa Torinom i Fiorentinom na svom terenu. Bolonja će gostovati Đenoi, dok će Juve dočekati Moncu.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

03:34

Natho LJUT posle derbija: Ovo nije fudbal, neko mora da kaže istinu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track