Mihajlović: Ivanović i Kolarov krivi za poraz

Valjala mu samo publika

Mihajlović: Ivanović i Kolarov krivi za poraz

Fudbal -
Boli me što su najiskusniji igrači, koji je trebalo da stanu na loptu, Ivanović i Kolarov, najviše napadali, rekao je Mihajlović

Selektor fudbalera Srbije Siniša Mihajlović bio je vidno nezadovoljan i razočaran ishodom utakmice sa Belgijom i porazom 0:3 . "Orlovi" su odigrali odlično u prvom poluvremenu, ali su u nastavku meča podbacili i doživeli ubedljiv poraz.

"Boli me što su najiskusniji igrači, koji je trebalo da stanu na loptu, Ivanović i Kolarov, najviše napadali. Tada smo izgubili ravnotežu, samim tim i utakmicu. Belgijanci me nisu iznenadili. Znao sam da će iskoristiti svaku našu grešku. Prvi su favoriti u grupi i to su pokazali. Nezasluženo su poveli, ali su na kraju zasluženo pobedili", rekao je Mihajlović.

Selektor se zatim izvinio beogradskoj publici.

"Jedan od razloga zbog kojih mi je žao zbog poraza je i publika. Nisu zviždali, nosili su reprezentaciju. Na ovaj način javno se izvinjavam, jer su oni opravdali očekivanja i trebalo je da pobedimo zbog njih".

Mihajlović je naveo još jedan razlog poraza.

"Presudila je bolja fizička pripremljenost Belgijanaca. Naravno, uz to da su najiskusniji naši igrači radili suprotno od dogovora. Drugo poluvreme je bila potpuno druga utakmica, izgubili smo jer smo napadali grlom u jagode, a oni su iskoristili to i pobedili", zaključio je Mihajlović.

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je da je njegovu ekipu šokirao gol Belgijanaca

"Dobro smo počeli meč, igrali smo kako smo želeli, ali je primljeni gol uticao na tok meča i na samopouzdanje. Bili smo u šoku posle toga. Pokušali smo da okrenemo rezultat na našu stranu, ali je utakmica bila rešena posle drugog gola", rekao je Ivanović.

Napadač Dušan Tadić je kazao da je sve to moglo da bude "totalno drugačije".

"Doživeli smo težak poraz, a moglo je biti totalno drugačije. Belgijanci su nam iz prve poluprilike dali gol i posle je bila druga priča. U drugom poluvremenu smo hteli da postignemo gol, ali je njima bilo mnogo lakše da igraju i to su maksimalno iskoristili", rekao je Tadić.

Marko Šćepović je kazao da je meč mogao da se drugačije završi.

"Utakmica je mogla da ode u oba toka, ali je nažalost otišla u njihov. Pokušali smo nešto da uradimo u drugom poluvremenu, ali nismo uspeli i sada nam ostaje da se uzdignemo u meču protiv Makedonije", rekao je Šćepović

Selektor Belgije Mark Vilmots rekao je da je njegova ekipa ostvarila veliku pobedu u Beogradu, ali je priznao da je imala i sreće.

"Ovo je velika pobeda za nas, večeras ćemo da uživamo, ali nema slavlja, ništa još nismo postigli, čeka nas i važna utakmica kod kuće protiv Škotske", rekao je Vilmots posle pobede nad Srbijom od 3:0 u Beogradu u utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine.

Vilmots je istakao da je Belgija pokazala psihičku snagu, pogotovo u situaciji kada je imala dva gola više.

"Imali smo sreće u prvih 20 minuta, jer je Srbija pogodila stativu. Posle toga smo uspostavili ravnotežu, bili smo efikasniji, bolje smo komunicirali. Mogli smo na kraju da budemo i ubedljiviji, jer smo propustili nekoliko dobrih prilika", izjavio je Vilmots.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track