Orlići: Englezi padaju u Kruševcu

Mladdi puni optimizma

Orlići: Englezi padaju u Kruševcu

Fudbal -
Poraz u Noriču bio je prvi za "orliće" u kvalifikacijama za U21 EP u Izraelu 2013. godine

Mladi fudbalski reprezentativci Srbije poraženi su minimalnim rezultatom 0:1 u Noriču, pa smatraju da će revanš protiv Engleske utorak (18) u Kruševcu biti otvoren.

Engleska je golom Dosona iz penala dobila prvi duel baraža za plasman na Evropsko prvenstvo sledeće godine, a kapiten Slobodan Medojević i golman Branimir Aleksić nisu nezadovoljni rezultatom, kao ni igrom.

"Bila je ovo teška utakmica od prvog minuta do poslednjeg. Odigrali smo dobro, sa dosta jakih startova i uz žestoku borbu, a iako smo izgubili 1:0, i dalje imamo akivan rezultat i revanš na svom terenu. Nadam se da ćemo biti bolji nego u prvom meču i da ćemo pobediti", rekao je Slobodan Medojević.

Poraz u Noriču bio je prvi za "orliće" u kvalifikacijama za U21 EP u Izraelu 2013. godine.

"Ovo nam je bio prvi poraz, ali znate da je Engleska dobar tim i naše samopouzdanje je visoko. Igraćemo najbolje što možemo kod kuće kako bi prošli na Evropsko prvenstvo", dodao je igrač Volfsburga koji žali za propuštenim šansama u Engleskoj.

"Imali smo dve ili tri dobre prilike ali smo ih propustiti, a u ovakvim utakmicama moraš da iskoristiš svoju prvu šansu. Ako to ne uradiš, postaje mnogo teže, tako da moramo biti malo bolji u tome. Kada kod kuće budemo imali prvu šansu biće mnogo lakše, ali moram reći da je Engleska zaista dobar tim i moraćemo da igramo najbolje što možemo", zaključio je kapiten Srbije.

Golman Branimir Aleksić oduševljen je atmosferom u Noriču, pa jedva čeka revanš srpskih navijača u Kruševcu.

"Nadam se da će utakmica u Kruševcu biti mnogo otvorenija. Atmosfera u Noriču je bila fantastična, poblika je svih 90 minuta bila uključena u utakmicu, radujem se revanšu. Na stadionu u Kruševcu biće 11.000 navijača, stadion će biti pun. Očekujemo da publika bude naš 12. igrač. Moramo da damo maksimum i da se nadamo da će to biti dovoljno da prođemo na EP", rekao je golman Spartaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track