Mrkonjić: Dejli star blati Srbiju dok mi ćutimo

Mrkonjić: Dejli star blati Srbiju dok mi ćutimo

Fudbal -
Potpredsednik Socijalističke partije Srbije i ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić je oštro kritikovao pisanje britanskog lista "Dejli star" o incidentu u Kruševcu, ali i nedostatak reakcije iz Srbije zbog tog pisanja

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije i ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić je oštro kritikovao pisanje britanskog lista "Dejli star" o incidentu na utakmici mladih fudbalskih reprezenatcija Srbije i Engleske u Kruševcu, ali i nedostatak reakcije iz Srbije zbog tog pisanja.

Mrkonjić je naveo da "bezobrazluk i bezobzirnost britanskog lista "Dejli star" u tekstu o tom incidentu prevazilazi svaku meru, prvo optužujući Srbe za rasizam, a zatim i rugajući se predsedniku Vlade Srbije Ivici Dačiću, pripisujući mu uzgred poznatom retorikom devedesetih godina sa tih zapadnih prostora mentorstvo "krvnika i tiranina" Slobodana Miloševića".

"I tako dalje u tom stilu, ružno je i citirati", naveo je Mrkonjić u saopštenju koje je medijima prosleđeno iz Ministarstva saobraćaja.

"Kako ne vidim adekvatno reagovanje sa naše strane na ovakvo pisanje "Dejli stara" i na težak ton celokupnog odijuma Evrope o incidentu u Kruševcu, moram kao potpredsednih SPS koja je i član vladajuće koalicije ovakav nivo ponašanja da osudim kao izrazito ružan i nevaspitan", naveo je Mrkonjić.

Mrkonjić je podsetio i da je formirana komisija na nacionalnom nivou koja će preduzeti mere za suzbijanje sličnih pojava u sportu.

"Pominjanje Dačića u kontekstu koji sugeriše "Dejli star", u času kada je srpski premijer na inicijativu Evrope sa puno političke mudrosti i hrabrosti prihvatio i sve posledice rizika pri tom i širom otvorio vrata Srbiji pregovora sa kosovskim Albancima i njihovim predsednikom Vlade Tačijem, pored uvredljive lične note, nosi sa sobom i potpunu nezrelost ili tendencije najgore vrste", zaključio je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track