Runi za trijumf Junajteda i istoriju

Premijer liga

Runi za trijumf Junajteda i istoriju

Fudbal -
Desetka’ Junajteda postao je u 27. minute prvi igrač sa Old Traforda nakon Dejvida Bekama 2001. godine koji je na istom meču postigao autogol i gol.

Fudbaleri Mančester junajteda savladali su Stouk na Old Trafordu sa 4:2 i tako ostali na četiri boda manje od vodećeg Čelsija. Isto je i šampion Mančester siti koji je na krilima Edina Džeka u poslednjem minute slavio protiv VBA u Birmingemu sa 2:1.

U ostalim mečevima odigranim u subotu popodne Vest Hem je bio ubedljiv protiv Sautemptona (4:1), Svonsi je savladao Vigan sa 2:1, a minimalne pobede zabeležili su Liverpul i Fulam protiv Redinga i Aston Vile.Duel na Old Trafordu počeo je loše po domaći sastav. Stouk je bio znatno bolji rival u prvih 15-ak minuta, a u 11. je došao do pobede autogolom Vejna Runija. ‘Desetka’ Junajteda postao je u 27. minute prvi igrač sa Old Traforda nakon Dejvida Bekama 2001. godine koji je na istom meču postigao autogol i gol.

Do kraja poluvremena Junajted je potpuno preokrenuo, strelac je u 44. minute bio Van PErsi. Već u prvom minute nastavka Velbek je povećao na 3:1, da bi Najtli zakomplikovao situaciju na terenu u 59. minute kada je smanjio na 3:2. Sve dileme otklonio je Runi drugim golom šest minuta kasnije.

Šampion Engleske Mančester siti izvukao je na kraju sva tri boda na teškom gostovanju protiv VBA. Ekipa trenera Roberta Mančinija igrala je sa desetoricom od 23. minuta kada je isključen Milner, a sve je delovalo izgubljeno kada je Long u 67. minutu pogodio za 1:0.

Jedanaest minuta kasnije Mančini je na teren poslao Edina Džeka i to se ispostavilo kao ključan potez. Reprezentativac BiH je deset minuta pre kraja izjednačio na asistenciju Tevesa, a u poslednjem minute je i doneo sva tri boda svom timu posle dodavanja Aguera.

Prvu pobedu posle skoro dva meseca zabeležio je Svonsi koji je savladao Vigan sa 2:1, a Liverpul je trijumfovao protiv Redinga ranim golom Sterlinga koji je postao sa 17 godina i 361 danom osmi najmlađi strelac u istoriji lige.

Norič je napravio pravu senzaciju, pošto je savladao Arsenal sa 1:0. Izabranici trenera Krisa Hjutona ostvarili su prvu pobedu u aktuelnoj sezoni, ali ko je očekivao da će to biti baš protiv Tobdžija. Strelac pobedonosnog gola bio je Holt u 20. minutu.

Premijer liga, osmo kolo:

Totenhem – Čelsi 2:4

Fulam – Aston Vila 1:0Bird 84

Liverpul – Reding 1:0Sterling 29

Mančester junajted – Stouk 4:2Runi 27, 65, Van Persi 44, Velbek 46 – Runi(ag) 11, Najtli 59

Svonsi – Vigan 2:1 Ernandes 65, Miču 67 – Bojs 69

VBA – Mančester siti 1:2 Long 67 – Džeko 80, 90

Vest Hem – Sautemton 4:1Nobl 46, 72 Nolan 48, Maiga 87 – Lalana 64

Norič – Arsenal 1:0Holt 20

Nedelja:

Sandrlend – NjukaslKPR – Everton

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track