Pobede Zvezde i Vojvodine

Vaterpolo Evroliga

Pobede Zvezde i Vojvodine

Ostali sportovi -
Zvezda bolja od Monpeljea 10:8, dok je Vojvodina u Kazanju porazila Sintez 10:9

Vaterpolisti Crvene zvezde savladali su francuski Monpelje sa 10:8 (3:4, 2:1, 3:1, 2:2) u meču 3. kola B grupe Evrolige, dok su igrači Vojvodine došli su do prve pobede ove sezone, pošto su u 3. kolu grupe C savladali ruski Sintez sa 10:9 (2:2, 3:2, 2:2, 3:3).

Izabranici trenera Dejana Savića znali su koliko je Monpelje nezgodan rival i sve do polovine treće četvrtine Francuzi su bili dominantniji u bazenu "11. april" u Beogradu. Nakon što je Monpelje poveo sa 5:3, usledio je sjajan period igre crveno-belih u kojem su blistali braća Strahinja i Viktor Rašović, kao i Andrija Prlainović i Boris Vapenski, paralelno sa Denisom Šefikom na golu. Nakon što su preokrenuli na 6:5, domaći su stali, Monpelje poravnao rezultat, da bi Nenad Stojić i Vapenski povećali potom na "+2". U poslednjoj četvrtini Prlainović i Vapenski su održavali prednost i na kraju slavili drugu pobedu u Evroligi.

Najefikasniji u ekipi Zvezde bio je Prlainović sa četiri gola, a Vapenski je dodao dva. Najbolji u gostujućem timu bio je Željko Kovačić sa tri pogotka.

Crveno-beli će u sledećem kolu, koje se igra 14. novembra, gostovati grčkom Olimpijakosu u Pireju.

Iako je malo ko očekivao da će do prvog trijumfa doći na gostovanju u Kazanju, mladi vaterpolisti Vojvodine napravili su pravi podvig. U vrlo neizvesnom meču, po dva gola za Novosađane postigli su Bosančić, Geratović, Ubović i Njegovan, dok su mrežu Sinteza po jednom pogodili Vasić i Matković. Najbolji igrač ruske ekipe bio je Marko Ćuk, inače bivši igrač Vojvodine, sa tri gola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track