Juve zaustavio Napoli

Serija A

Juve zaustavio Napoli

Fudbal -
Juventus je sada usamljen na vrhu tabele sa 22 boda, a Napolitanci su drugi sa tri boda manje

Fudbaleri Juventusa pobedili su Napoli sa 2:0 (0:0) u derbiju osmog kola italijanske Serije A. Trijumf torinskoj ’Staroj dami’ doneli su rezervisti – Mastin Kaseres u 80. minutu i Pol Pogba dva minuta kasnije. Juventus je sada usamljen na vrhu tabele sa 22 boda, a Napolitanci su drugi sa tri boda manje.

U veoma dinamičnom meču u Torinu prvu šansu imao je Đovinko već na startu, Juve je do kraja poluvremena imao inicijativu i propustio je nekoliko prilika, mada je i na drugoj strani Kavani pogodio stativu iz slobodnog udarca. U 53. minutu Markizio je pravovremenim startom sprečio gol Pandeva, a samo minut kasnije Đovinko je propustio još jednu u nizu prilika, kada je šutirao tik pored stative.

Usledile su solidne šanse Matrija i Kavanija, a onda je u 80. minutu stadion Juventusa ’eksplodirao’ – Pirlo je izveo korner, a najviši u skoku bio je Martin Kaseres i glavom je zatresao mrežu De Santisa.

Samo dva minuta kasnije još jedan rezervista obezbedio je trijumf Juveu – 19-godišnji Pol Pogba uhvatio je fantastilčan volej levom nogom i pogodio donji desni ugao. Do kraja je Napoli imao još jednu šansu, ali ostalo je 2:0 i Juventus je došao do zasluženog trijumfa.

Na Olimpiku je u 7. kolu pao Milan, a Lacio je prikazao još jednu partiju koja im daje razlog da se do kraja bore za ulazak u Ligu šampiona.

Roso-neri su odigrali 50 minuta za zaborav, kao i mnogo puta ove sezone, a nebesko-plavi su to surovo kaznili. Goleadu je otovorio Ernaneš u 25. minutu, nakon čega je Dijaz sjajnim klizećim starton sprečio brzo izjednačenje. Nastavio je Lacio svoj ples, koji je pred odlazak na odmor krunisao Kandreva, tako što je iskosa sa desne strane poslao pravu bombu u gornji levi ugao za 2:0. Kada je Klose na startu drugog dela pogodio mrežu Amelije, činilo se da će Milan pretrpeti katastorfu.

Ipak, probudili su se izabranici trenera Alegrija. Uspeli su samo da preko De Jonga i El Šaravija unesu dramu u završnicu, ali nisu mogli da dođu bar do boda, pa bi naredne nedelje mogli da dobiju novog trenera, jer se Alegriju spremao otkaz u slučaju ovog poraza.

Serija A, 7. kolo:

Subota:

Juventus - Napoli 2:0 (0:0)

(Kaseres 78, Pogba 79)

Lacio - Milan 3:2 (2:0)

(Ernaneš 25, Kanderva 41, Klose 49 - De Jong 61, El Šaravi 79)

Nedelja:15:00 Kaljari - Bolonja15:00 Atalanta - Sijena15:00 Kijevo - Fiorentina15:00 Inter - Katanija15:00 Palermo - Torino15:00 Parma - Sampdorija15:00 Udineze - Peskara20:45 Đenova - Roma

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track