Žemlja spustio Janka na zemlju i ostavio ga bez finala Beča
Foto: BETA

ATP Beč

Žemlja spustio Janka na zemlju i ostavio ga bez finala Beča

Tenis -
Tipsarević je praktično imao rešen meč, pošto je posle rutinski osvojenog prvog seta, imao brejk prednosti i vođstvo od 3:1 u drugom set

Janko Tipsarević, drugi reket Srbije i deveti teniser sveta poražen je u polufinalu turnira u Beču od Grega Žemlje iz Slovenije sa 2:1, po setovima 3:6, 7:6, 6:2.

Tipsarević je praktično imao rešen meč, pošto je posle rutinski osvojenog prvog seta, imao brejk prednosti i vođstvo od 3:1 u drugom setu. Međutim, tada je počeo Jankov sunovrat i uspon 70. tenisera sveta. Žemlja je uzvratio brejk, ubrzo poveo sa 4:3, ali je Tipsarević uspeo da zaustavi nalet protivnika i izbori taj-brejk. Slovenac je u tom delu meča bio koncentrisaniji i ušlo se u treći set.

Žemlja je iskoristio brojne greške Tipsarevića i prvi napravio brejk u odlučujućem setu za vođstvo od 2:1. Iako je Janko imao brejk prilike da se vrati u meč, Žemlja je ponovo oduzeo servis našeg tenisera, poveo sa 5:2 i zatim priveo duel kraju.

Tipsarević je posle meča kazao:

“Bio sam isuviše pasivan i čekao da mi Žemlja pokloni pobedu, umesto da je sam ostvarim. Nisam uspevao da ostanem koncentrisan do kraja poena”, objašnjava Tipsarević.

Deveti teniser sveta u trećem setu je zatražio medicinski tajm-aut zbog bolova u desnom ramenu.

“Ta povreda me muči već dve godine, ali poslednjih godinu i po dana nije bilo toliko izraženo. Nadam se da neće biti ništa ozbiljno ", zaključio je Tipsarević.

Žemlja će u finalu igrati protiv Huana Martina del Potra koji je u drugom polufinalu savladao Žila Milera iz Luksemburga sa 7:6, 7:6.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track