MEDIJSKI LINČ: Za menadžera Blekpula Srbi su bolesni zavisnici

MEDIJSKI LINČ: Za menadžera Blekpula Srbi su bolesni zavisnici

Fudbal -
Jan Holovej opisao Srbe kao rasiste, alkoholičare i kockare koje treba najstrožije kazniti

BLEKPUL - Menadžer engleskog drugoligaša Blekpula Jan Holovej pridružio se orkestriranom medijskom linčovanju Srba posle utakmice mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu.

Holovej je u komentaru dana za Miror napisao da ga Srbi podsećaju na alkoholičare i kockare, dodao da je umalo zaplakao zbog crvenog kartona Deniju Rouzu i zatražio drakonsku kaznu za naše fudbalere.

"Srbi me podsećaju na alkoholičare koji misle da je normalno da, kada ustanu ujutru, prvo potegnu iz flaše, ili me podsećaju na kockare koji stave sve pod hipoteku, a novac ulože na svoj srećan broj. Kao i zavisnost, rasizam je bolest", napisao je Holovej.

Menadžer Blekpula izričit je u stavu da se Srbi najstrože kazne.

"Sep Blater i Mišel Platini moraju da izbace Srbiju, kao i svaku zemlju sa rasističkim navijačima, iz takmičenja. Rasizam je problem i ne može da usledi samo blaga kazna. Moraju da uvedu politiku nulte tolerancije. U slučaju rasizma momentalno biste bili izbačeni iz takmičenja, bez prava na žalbu ili uslovnu kaznu. Jedna greška i letite".

Holovej je prokomentarisao i isključenje Denija Rouza.

"Očigledno je njegova partija bila ispod nivoa, što je razumljivo, jer su ga vređali rasističkim povicima i gađali kamenjen. Mogao sam da zaplačem kada je isključen, nakon blage reakcije, koja je usledila posle provokacija. Moja ljutnja se u četvrtak pretvorila u bes kada je Fudbalski savez Srbije krivicu pokušao da prebaci na pleća Engleske", završava Jan Holovej.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track