Braća Ferdinad: Teri nas ne zanima, bavimo se fudbalom

Ujedinjena braća

Braća Ferdinad: Teri nas ne zanima, bavimo se fudbalom

Fudbal -
"Iako smo razočarani postupcima Premijer lige i Fudbalskog saveza Engleske prethodnih godinu dana, mi kao porodica smo posvećeni radu sa tim organizacijama ka poboljšanju", dodaje se u saopštenju

Anton i Rio Ferdinand izdali su zajedničko saopštenje u kojem su naveli da više ne žele da se u javnosti bave slučajem rasizma Džona Terija. Braća Ferdinand su istakla kako žele samo da se skoncentrišu na fudbal.

"Ne želimo više da išta diskutujemo javno što se tiče ovog slučaja. Hoćemo samo da se koncentrišemo na igranje", navodi se u saopštenju braće Ferdinand.

Kapiten Čelsija je dobio četiri utakmice suspenzije jer je na rasnoj osnovi vređao igrača Kvins Park Rendžersa Antona Ferdinanda.

"Iako smo razočarani postupcima Premijer lige i Fudbalskog saveza Engleske prethodnih godinu dana, mi kao porodica smo posvećeni radu sa tim organizacijama ka poboljšanju", dodaje se u saopštenju.

Rio i Anton su odbili da pred početak utakmica prošlog kola Premijer lige nose majice protiv rasizma u akciji koju je pokrenula organizacija Kik it aut (Kick it out).

"Kik it aut fantastično radi posao proteklih godina po pitanju obrazovanja i svesti. Međutim, vremena se menjaju i organizacija treba da ide u tom pravcu. Mi smo više nego srećni da učestvujemo u razgovorima kako bi ta organizacija bila relevantnija u borbi iskorenivanja rasizma", napisali su u saopštenju.

Anton i Rio su se zahvalili svojim klubovima na podršci.

"Želeli bismo da se zahvalimo svim navijačima i osoblju Kvins Park Rendžersa i Mančester junajteda na njihovoj podršci u ovoj teškoj godini. Posebno se zahvaljujemo trenerima Marku Hjuzu i seru Aleksu Fergusonu", rekli su Anton i Rio Ferdinand.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track