Partizan silovit na startu Evrokupa

Dominacija

Partizan silovit na startu Evrokupa

Košarka -
Crno-bele dame "očerupale" četvrtoplasirani tim francuskog prvenstva u Hali sportova

BEOGRAD - Košarkašice Partizan Galenike savladale su u 1. kolu grupe G FIBA Evrokupa francuski tim Basket Lends rezultatom 77:57 (27:13, 16:17, 18:15, 16:12). Crno-bele su pred svojim navijačima odigrale sjajnu utakmicu. Kontrolisale su meč tokom svih 40 minuta i na kraju stigle do ubedljive pobede.

Partizan je u svim segmentima igre bio bolji rival od ekipe koja u izuzetno jakoj francuskoj ligi zauzima visoko četvrto mesto.

U ekipi Partizana najefikasnije su bile Dajana Butulija sa 15 poena, Marina Mandić sa 13, Milica Dabović sa 12 i Tamara Radočaj sa 10 poena.

"Nije mnogo ako kažem da je ovo istorijska pobeda za Partizan. Igrale smo dobro kao kolektiv. Pokazale smo da umemo da odigramo meč u visokom tempu. Ono što mene zadovoljava kao trenera je što smo do trijumfa došli zato što smo ispoštovali naš dogovor. Sve što smo govorili o Francuskinjama pre meča ostaje. Zato tvrdim da smo uspele da pobedimo jedan sjajan tim i zbog toga je ovaj trijumf istorijski", kaže Marina Maljković.

I pored ostvarene istorijske pobede košarkašica Partizana, Marina Maljković nije mogla da sakrije ogorčenost zbog odnosa prema ženskoj košarci u našoj zemlji.

"Dobili smo velikog protivnika, a ispostavlja se da nam je najveći protivnik naše društvo. Na žalost, po ko zna koji put sam tužna zbog nebrige naše zemlje prema ženskoj košarci, koja beleži izvanredne rezultate. Ostaje gorak ukus zbog problema sa kojima sesuočavamo u situaciji kada pravimo velike rezultate. Smatram da ježenska košarka u Srbiji, što kroz reprezentaciju, što kroz Partizan, dokazala kvalitet i da zaslužuje mnogo bolji tretman. Zbog nedostatka sredstava, primorane smo da na naredno gostovanje u Evropi, u Prag putujemo 20 sati autobusom. S obzirom na današnji rezultat, taj duel nam je od izuzetne važnosti. Pitam se šta mogu košarkašice da pruže posle tako iscrpljujućeg puta. Koliko će se to odraziti na naš rezultat mogu samo da zamislim, ali ponavljam da sam, čak i posle ove velike pobede, tužna zbog takve situacije", ističe Marina Maljković.

Izabranice trenera Marine Maljković u narednom kolu gostuju ekipi Praga, koja je danas poražena od moskovskog Dinama. Prve dve ekipe iz grupe nastavljaju takmičenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track