FSS: Mudrinski i Ninković godinu dana bez reprezentacije

Suspenzija

FSS: Mudrinski i Ninković godinu dana bez reprezentacije

Fudbal -
Članovi Stručnog štaba Srđan Maksimović (trener golmana) i Andreja Milutinović (kondicioni trener) kažnjeni su sa po dve godine zabrane rada u svim nacionalnim selekcijama

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, kojom je predsedavao prvi čovek tog tela, Slobodan Pajović, odredila je kazne učesnicima incidenta u Kruševcu, posle meča mladih reprezentacija Srbije i Engleske.

Članovi Disciplinske komisije su, pogledali sve prikupljene televizijske snimke tuče u kojoj su učestvovali predstavnici obe ekipe, snimke sigurnosno–bezbedonosnih kamera, dostavljene fotografije i proučili pristigle izjave svih članova naše selekcije.

Posle sprovedene istrage po hitnom postupku izrečene su sledeće kazne:

1. Igrači mlade reprezentacije Srbije Nikola Ninković i Ognjen Mudrinski kažnjeni su sa po godinu dana zabrane igranja u svim nacionalnim selekcijama.

2. Članovi Stručnog štaba Srđan Maksimović (trener golmana) i Andreja Milutinović (kondicioni trener) kažnjeni su sa po dve godine zabrane rada u svim nacionalnim selekcijama.

Po završetku sednice, predsednik Disciplinske komisije Slobodan Pajović je izjavio:

"Pomenuti igrači i članovi Stručnog štaba naše mlade reprezentacije su kažnjeni zbog kršenja Etičkog kodeksa FS Srbije, čime su narušili osnovne principe i postulate fer–pleja. Kao što smo i obećali, članovi Disciplinske komisije su obavili brzu, ali potpunu istragu, nezavisno od postupaka koji će biti vođeni pred organima UEFA i tužilaštva naše zemlje."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track