Pavićević: Sanjamo četvrtfinale sa Brazilom

Futsal

Pavićević: Sanjamo četvrtfinale sa Brazilom

Fudbal -
Ne možemo da kalkulišemo sa mestom u grupi. Mislim da nam je Egipat glavna prepreka i strah me je samo te prve utakmice zbog promene vremenske zone", dodao je Pavićević

Selektor reprezentacije Srbije u futsalu Aca Kovačević rekao je da će učešće na predstojećem Svetskom prvenstvu na Tajlandu biti kruna karijere za sve u timu.

"Svi mi smo zaljubljenici u ovaj sport i živimo za njega, a ne od njega. To je suština. Ovo Svetsko prvenstvo nam je svima kruna karijere", jasan je Kovačević.

Srbija će se na SP takmičiti u Grupi E sa Egiptom, Kuvajtom i Češkom, a takmičenje će početi 1. novembra, dok je finale 17 dana kasnije.

Kovačević je ocenio da sastav grupe Srbiji daje nadu da veruje u plasman u drugi krug.

"Optimista sam i verujem da ako budemo igrali kao što umemo, možemo da napravimo iznenađenje na turniru", dodao je selektor.

On je istakao da reprezentacija Srbije od protivnika najbolje poznaje Češku, ali da je prvi meč, u kojem će 3. novembra rival biti Egipat, uvek najvažniji.

"Na Gran priju u Brazilu 2008. godine ubedljivo smo pobedili Egipat. Prva utakmica je uvek najvažnija i nadam se da ćemo je odigrati kako smo planirali", smatra Kovačević.

Kapiten ekipe Bojan Pavićević je ocenio da bi eliminacija u grupnoj fazi bio veliki neuspeh.

"Ako budemo prvi u grupi verovatno idemo na Argentinu, pa na Brazil. To je neki naš san, da igramo četvrtfinale protiv Brazila", istakao je Pavićević.

U drugi krug takmičenja plasiraće se po dve prvoplasirane reprezentacije iz šest grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

"Ne možemo da kalkulišemo sa mestom u grupi. Mislim da nam je Egipat glavna prepreka i strah me je samo te prve utakmice zbog promene vremenske zone", dodao je Pavićević.

Reprezentativci Srbije na Tajland će stići među poslednjim učesnicima turnira, 30. oktobra, a selektor Kovačević i kapiten Pavićević ocenili su da će i na Sedmom futsal svetskom prvenstvu favoriti za titulu biti Brazil i Španija, koji su do sada jedini osvajači trofeja.Na Kovačevićevom spisku su: golmani: Miodrag Aksentijević i Aleksa Antonić; igrači: Mladen Kocić, Slobodan Janjić, Stefan Rakić, Vladimir Lazić, Vidan Bojović, Slobodan Rajčević, Dragan Đorđević, Marko Pršić, Vladimir Milosavac, Aleksandar Živanović, Boris Čizmar i Bojan Pavićević.

Zbog crvenog kartona Živanović neće moći da igra u prvom kolu protiv Egipta.

Sastavi ostalih grupa Sedmog svetskog prvenstva u futsalu:

Grupa A: Tajland, Kostarika, Ukrajina, Paragvaj. Grupa B: Španija, Iran, Panama, Maroko. Grupa C: Brazil, Japan, Libija, Portugal. Grupa D: Argentina, Meksiko, Italija, Australija. Grupa F: Rusija, Solomonska Ostrva, Gvatemala, Kolumbija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track