Tumbaković: FSS kažnjava igrače i time skriva neuspeh

Reakcija na kaznu

Tumbaković: FSS kažnjava igrače i time skriva neuspeh

Fudbal -
Ninković 12 meseci neće igrati, a svi stručnjaci su procenili da je najtalentovaniji i van svog godišta. Zar ne postoje druge pedagoške mere?, pita sportski direktor Partizana

Sportski direktor Partizana Ljubiša Tumbaković smatra da je Nikola Ninković preoštro kažnjen zbog opšte tuče u Kruševcu po završetku baraž meča mladih reprezentacija Srbije i Engleske, kao i da Fudbalski savez Srbije time krije neuspeh u kvalifikacijama za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Ninkoviću je zajedno sa Mudrinskim određena jednogodišnja kazna zabrane igranja u nacionalnom timu, a Tumbaković se pita da li je moralo tako da bude.

"Ne mogu da prihvatim odluku i ne znam da li je logična. Pitam sebe i ljude iz Saveza ko je kažnjen? Ninković ili FSS? Dečko 12 meseci neće igrati, a svi stručnjaci su procenili da je najtalentovaniji i van svog godišta. Zar ne postoje druge pedagoške mere? Ne treba u prvi plan stavljati kaznu, a gurati pod tepih neuspeh u kvalifikacijama i za sve okriviti momka koji je pogrešio pod naletom sportskih emocija", naglasio je Tumbaković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track